求屌醒! fg收到日資物流offer

218 回覆
92 Like 1885 Dislike
做local OFF 諗清楚先好入行
出面個市又靜連大陸都無貨出, 未來5年都係行業低潮
做regional / global planning 可以諗下既, 做兩三年船公司之後可以試下轉去forwarder或者做key account
呢行睇落簡單無咩技術可言, 但其實有心發展既都有出路既
要啲時間儲經驗慢慢升
師兄依家做緊咩點轉型
做歐資/中資
日資物流話冇OT應該都係水鳩你居多
只要一旦你有個客有重要嘅客有急嘢要趕都係要OT

利申:冇做過物流,但試過有客岸撚鳩鳩出柯打出得遲又話乜聽日出唔到貨就又要停線又比人罰錢乜乜柒柒,搞到我都要OT,然後當然都要物流公司個邊一齊幫手OT去執貨同安排
船公司但你咩dept先
正常係返5day,除非你個位有需要 就要星期六日都做野
但有得claim OT/補假
合約冇寫/未到手一律當鳩噏 三個月
信我啦,後生仔,揀錯路,一定仆街。
Big 4 捱幾年,最後好大機會點都有伍六七萬,十萬八萬一個月。
喺香港做物流,做落去好難上到呢啲價。
喺香港唔講錢仲有乜好講。除非你屋企大把,有人俾埋層樓你,咁咪做乜都得囉。
佢講既冇錯
不過人工唔會過3皮
同埋ot到仆街
佢講既冇錯
不過人工唔會過3皮
同埋ot到仆街
覺得你會比人炒
睇咗第一段就覺得佢就算入到Big 4會俾人炒
點知原來都未有Offer
咁不如問入goldman好定jp 好
睇咗第一段就覺得佢就算入到Big 4會俾人炒
點知原來都未有Offer
咁不如問入goldman好定jp 好
你到底係咪弱智?big offer application dead撚左line啦,下年請早啦弱智仔
你連考都冇考緊會計師牌,報咩Big Four啊?你唔係以為亞豬呀狗都可以做Big Four
應該係聽連登啲人話有手有腳就入到,就以為求其都入到
考警察啦 為國家服務
分分鐘你send cv 去Big Four 人地都唔請你啦
日資畀狗做
屌咁講經咩
見過有日資公司開part time50蚊一個鐘 但係要求日文N1學歷
物流mt 22k又做唔得過
咪撚入big4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞