其實香港人有時真係太自信

264 回覆
667 Like 470 Dislike
唔係太自信
佢地平時都會屌香港食野又貴又搵笨
佢地只係唔抵得俾大陸人批評
英國
香港同歐美比又點
你攞平時食開幾十數去同人地出名比
香港比得起錢 一樣大把美食啵
香港其實只係多款天堂,根本都無左想煮好野比人食嘅心,唔講大集團仆街,連小店都要為生存不斷cut cost,求其煮到碟合格嘅野比人食就算

講真,點解我地會覺得日本野好食,係因為人地用心做,你就算食松屋吉野家,人地都用心保持品質煮至少8分嘅食物比你,香港?平時食嗰碟飯都5分都要偷笑
賺黃養藍姐,啲黃店交租比老業咪又係藍
係香港搵性價比不如唔好出街好過
講人話正評
你唔識直接移民去大灣區
關都唔洗過啊支那仔
所以你已經集齊所有元素
點解咁易上熱門
比得起錢就好好 起碼一大堆米芝連餐廳
同全世界食嘢最多選擇最好食嘅國家比有咩意思
唔閪得?
而家夏天
夏枯草
英漢種族歧視辱罵中國人 毆至眼眶骨折
04月26日
[url]https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20230426/mobile/bkn-20230426180146849-0426_00952_001.html
[/url]

公車上狠捅華裔女7刀 美國婦人稱︰少一個毀滅我們國家的中國人
https://news.ltn.com.tw/amp/news/world/breakingnews/4279895

唔只打,仲要桶
你見唔到係因為你盲嘛支那狗
你搵間唔黑心嘅出嚟囉細路女
你做過邊間香港酒店茶記屋邨餐廳係用喺垃圾桶廚餘收集返嚟嘅地溝油㗎?單聲好喎
寧紅勿藍 當年獨立共識係獨完都同大陸做生意 利申愛國愛黨
樓主應該唔知浪茄喺邊
炒個蛋都可以打飛機
收皮啦, 食個飯都要過關 你返去住囉
點解開左關,班大陸人同香港政府唱反調,唔說好香港故事?

係咪別有用心?
加拿大命案|香港移民男多倫多露宿 為助友遭8少女圍毆刺斃

加國遇害女醫生是香港移民 手腳被綁再遭推落樓身亡

cctoy
我post出嚟嗰兩篇新聞講到明係因為見住係支那人所以打同桶喎
你依兩篇又係講到明因為見住係香港人所以傷害佢地咩
同埋連link都冇得個標題好心就唔好貼出嚟啦,懂不懂規矩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞