教錄音混音及基本聲學

743 回覆
20 Like 224 Dislike
有支ISK RM16唔用想放
有冇人要
有冇人要

ISK嘅話點都難放啲......
背景?

Rockschool music production Grade 8

點睇d人話錄鼓要用shure?
背景?

Rockschool music production Grade 8

如果full set shure嘅話就唔太合理,因為聲底差唔多一樣嘅,最basic 來講一支57 snare top, 但我自己就唔會囉,我就會用sennheiser e609s . 不過真係好睇個人budget 唔係個個巴打都會買啲貴咪去錄既
背景?

如果full set shure嘅話就唔太合理,因為聲底差唔多一樣嘅,最basic 來講一支57 snare top, 但我自己就唔會囉,我就會用sennheiser e609s . 不過真係好睇個人budget 唔係個個巴打都會買啲貴咪去錄既

Snare 皮點tone 叫好
啪一下 定啪~~~~~ 好
有冇人要

ISK嘅話點都難放啲......

係架,始終都大陸野
但好野黎
洶都接近2000
背景?

Snare 皮點tone 叫好
啪一下 定啪~~~~~ 好

首先都係要好睇同成首歌夾唔夾,因為如果做流行嘅話又唔可以太恆,要就得好緊要 以我習慣做開會揀啪帶好微sustain,因為始終都會有返個body聲同top and bottom mic 去搵個位就返成個Tone同body
簡單一部琴兩支提琴最好點樣stereo micing ?
簡單一部琴兩支提琴最好點樣stereo micing ?

睇你樂器點擺位先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞