今日執左隻貓B

356 回覆
1370 Like 19 Dislike
樓主有冇update貓B狀況

好人有好報
加一
睇醫生檢查,其他問fd/google
收到

樓上巴打們推介既將軍澳區獸醫都fullbooking, 我睇緊跨區,多謝絲打
放轉數快code出黎啦
好人一生平安
DR ERxx?
不了
好多時執到貓B都好難養大
祝佢健健康康快高長大
Creature comforts
或者pulsevet,有上門獸醫,我隻狗睇過幾次都幾好
兩間都要book
佢又弱又細,藥就唔建議用。只可用蚤梳,日日梳,但都只可以令蚤減少。
等佢大小小強壯啲先用藥杜,最好去獸醫度杜,因為個用量問題。

佢後腦個傷應該係母貓咬出黎,因為佢弱,老母覺得唔安全,就會咬佢周圍走。最後選擇棄佢

我養過又弱又多蚤仲要餵奶貓b ,蚤其實唔會令隻貓死,可以梳蚤減少先。最緊要係保暖,同好食好住,隻眼要滴眼藥水,日日用熟水同佢抹濃,其實好快好番。

好人一世平安。
bb早日康復 樓主好人一生平安
照顧貓b真係心力交瘁 樓主要加油 最好搵埋屋企人輪流替更幫手 自己一個會好攰 同埋對於佢病情保持平常心 唔好太stress自己
貓B 加油!
樓主好人一世平安貓b快啲好返
西貢獸醫村莊 Dr boris
星期日當值可以打去試下
姑娘都ok好人的
貓b 頂住!要健康快樂咁長大!
好多獸醫weekend都full booking
建議有得book就睇住先
施醫生係眼專科
通常收得貴d (又藍)
之但係
佢經驗各樣都ok
而且weekend仲有得睇就睇吧
梗係唔用火機,你蚤梳梳出黎佢係d梳齒度可以跳走,要用隻手指咁住佢,唔會用火機燒到,下面巴打話開盆水都唔得,殺唔死蚤,要去洗潔精水,一浸落去就死

我執過三隻工廠貓勁多蚤,但老老實實唔沖得涼好難搞,通常都係一黎捉佢沖涼,同時蚤梳日日梳,隔幾日又沖一次涼,咁先有機會捉得哂,如果唔係以佢數量你淨係梳唔會梳得完,夠兩個月左右滴頸,滴左頸之後都係日日幫佢梳,一般黎講一個月後滴多劑就殺得哂
另一方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞