[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (88)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
影女好膚淺,xe4/xt30ii呢啲喺室外求其插枝35/56 1.4都會覺得正過100v枝23 2係入室內先換返枝23
想入返部二手xt30ii +1855 去邊度睇好
如果淨係計旅行街拍影女朋友
你口中講嗰幾部我覺得其實都唔係太大分別
當然直出色水富士係好,但色水好咗又唔代表張相會由渣過iPhone 14pro變成好過iPhone 14pro 要知你口中"渣"嘅含意有幾廣先得
一係平d xe4 加27f2.8
多謝咁多位巴打
反而諗緊xt30ii + 18-55 (又平d,又輕便d,自己唔需要同無能力用到xt5)
加上,如果xe4一樣價錢,xt30ii好似較好
遲d有錢就買埋35mm1.4
你而家有錢都冇用,以上所有器材而家買都係吵價
唔係專業攝影師
主要係想得閒影下女朋友同狗
入手xt5+ 33mm f1.4會唔會太多餘?
定係xt30ii +35mm f1.4 就夠?
xt5
有新買新,唔會多餘。

而且聽聞X-t5 / X-H2 / X-H2s嘅追焦係有明顯進步
24/5發佈
今日先打開認真睇下
得罪講句係又點唔係又點 你都唔會知道答案
行貨咪拎去換 水貨咪認命
自己即場唔驗機怪得邊個
唔影響成像就合埋眼繼續用
鏡下面達漬
而家富士炒到咁周圍缺貨
仲有新機比你買到 好心自己醒水啦
平平地買個教訓 好過第時買貴機貴鏡先黎中伏
會影動物直接買xt5
用classic chrome影?本身有16-80同70-300,諗緊去旅行好無入手18-300,貪佢唔洗換鏡。不過有fd話個focal ring勁緊同埋個價錢都唔平...
開唔開得名
我放入capture one 套咗classic negative filter之後再執咗執
係有少少緊 不過好處係冇咁易扭過龍
真係好睇舖頭:上星期我係星際二樓大xx買xh2s水貨,第一部搭18-55,在55mm焦段F6.4光圈成像好soft(之前用xs10冇依個問題)。去了Fujifilm,問佢哋意見,佢哋覺得係機問題。我再去大xx,店員睇過我D相後,就同我換咗第二部xh2s,而家so far so good。

(雖然不確定係新機定二手新淨,但起碼有得換。)
好想要 唔知要等幾耐先買到
其實去旅行1680都好夠用
新手係咪應該買行貨好啲
驚水貨check機check唔足
巴打 買咗幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞