[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (88)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
捨棄2.8
買16 80
轉100g 多少少
諗住cam remote update
Dl要搵張卡format
我反而最煩係搵card reader
得呀,可以cam remote update我試左
連唔連到個app都成問題
利申搞唔掂最後用SD card
不過新app真係好左好多
16 80 配xt30會唔會好唔夾(外觀上)
睇圖見枝鏡好大碌
雖然X-s20比起上一代貴咗唔少,但如果好似我咁,純粹想升級新機要更好嘅追焦同埋更好嘅電量,用$10000頭嘅價錢入手X-s20,比起$13000入X-T5可以節省$3000左右,都未嘗唔係一個好選擇
還好,我xt-30都照插70-300
暫時用新app發現到既功能,歡迎大家接龍
如果舊app有唔好屌舊app太垃圾冇咩研究D功能

1.可以過HEIF檔

2.可以Save用App Remote拍既片

(測試過就咁用相機拍既H265,4K 50p/6,2K/1080p都係會Load完之後話Mov檔唔save得落電話而取消

但用App Remote拍片就會自動變左1080p,但格式都係Mov檔 H265黎,用App拍既片佢又會可以比你save落電話一條23秒既片大約30秒Save完)

可以改善既地方:

1.Remote 影相/拍片功能同舊app一樣,都係限制afs,冇得afc,仲一定要touch 黎對焦
xs20都要一皮

我又覺得xt5 13000好抵
我都係X-T30.插16-55.係好大碌,不過我接受倒.
打石膏未
係X-S10既double, 打錯sor
邊到有XT-5 13000買到?
上皇室堡試
黑色水貨跌穿咗13000啦
星際,水貨現金價
其實水貨係咪只係差保養?
咁細部長拍到4k 60 / 6.2k唔過熱其實叻嘅雖然要加風扇, 但配返7級防震/大電/新對焦嗌10k係差唔多再上已經係fx30/ xh

今次定位係啱輕便拍片
明顯叫你影相買返xt/ xpro

一係就再輕便 隔離部ZV-1 ii咁不過傻瓜機都7k

佢keep住係咁
最終含淚搵左張card format左
珍 而家買都未必跟
問題係富士仲未肯更新初中階影相機又未肯加返防震

zv1ii支等效18f1.8,富士應該永遠都唔會出
S20 大陸賣緊8799人仔 姐係港紙97XX 遲D港水貨8千幾 其實係抵玩WO
舊嘢太好賣出一部新機就追夠數
想請教下咁多位師兄xf 23mm f2同voigtlander 23mm 1.2邊支sharp啲? 見好少人講voigtlaner呢支鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞