[2017-7-27] 股市直擊+波神信眾區

487 回覆
1 Like 0 Dislike

我實行左兩個月
係度諗
50蚊果時
買死匯豐收息8%好似回報差唔多

一早應該買la
果時係4x~50行左好耐,肥死

比我就算50蚊入都冇用
我60一定賣
好似我有金沙19蚊
不過23蚊賣晒
賺20%我一定賣晒

當50入,sc short 上三格都肥,長渣收pre 多息都肥,如果入價,就賣出左佢轉馬,full cover 計分分鐘廿厘對上

要考慮跌果時點解決
例如而家70接左5仔
佢跌到落60 你sc 開70已經冇肉食
redbox就話溝貨
但我自問冇咁多錢無限溝貨

同紅盒一樣,要分注,再者呢個方法都唔係必贏la, 最差連續三個月大跌食晒你三注,咁咪坐貨囉,不過你又唔係機器,睇市都會調整,所以行左幾年都無問題

同路人
股票要有個前題避免all in而輸先

係,而且最重要係,當佢跌二萬點,食鳩晒你注碼(正常唔會,因為最後一注會愈分愈細,再分細啲),到時咪坐貨再sc 除非世界末日,個論都會算架la

我唔係太怕
如果佢隊落去有大沽頂住
255沽上黎,加返d sp,成本價已經去到263
可以頂到上三萬點
唔怪得uicy呢幾日咁興奮

係囉 日日九點上黎talk lui

叫你潛水你又話好

叫你潛水你又話好

吹下水姐 都冇講市啦

一剎那光輝唔代表永恆

死亡flag

我實行左兩個月
係度諗
50蚊果時
買死匯豐收息8%好似回報差唔多

一早應該買la
果時係4x~50行左好耐,肥死

比我就算50蚊入都冇用
我60一定賣
好似我有金沙19蚊
不過23蚊賣晒
賺20%我一定賣晒

當50入,sc short 上三格都肥,長渣收pre 多息都肥,如果入價,就賣出左佢轉馬,full cover 計分分鐘廿厘對上

要考慮跌果時點解決
例如而家70接左5仔
redbox就話溝貨

同紅盒一樣,要分注,再者呢個方法都唔係必贏la, 最差連續三個月大跌食晒你三注,咁咪坐貨囉,不過你又唔係機器,睇市都會調整,所以行左幾年都無問題

同路人

係,而且最重要係,當佢跌二萬點,食鳩晒你注碼(正常唔會,因為最後一注會愈分愈細,再分細啲),到時咪坐貨再sc 除非世界末日,個市都會升架la

如果short中左隻330呢

on9 無計,做得長short ge 緊係搵穩陣,銀行,公用股,你搵隻夕陽西下既重想點
而且長short 會再分股

咪係,恆指跌五成,佢都係跌三成個d啦
所以有中字個d我好少買

迫死毒LUN

要考慮跌果時點解決
例如而家70接左5仔
redbox就話溝貨

同路人

係,而且最重要係,當佢跌二萬點,食鳩晒你注碼(正常唔會,因為最後一注會愈分愈細,再分細啲),到時咪坐貨再sc 除非世界末日,個論都會算架la

我唔係太怕
如果佢隊落去有大沽頂住
255沽上黎,加返d sp,成本價已經去到263
可以頂到上三萬點

但short 2 side ,如果大單邊你點算?
定本身有正股?

大約5-4-1比例,正股加權-大長沽-高風險權
大單邊升就算total lose 40%,我呢兩三年都正數
隊落去咪坐下,一定好過大單邊升
好彩今個月中途訓醒
如果唔係700sc 真係輸到入肉
入價平都係輸少少

700唔好同佢守
5仔一發力又係

要考慮跌果時點解決
例如而家70接左5仔
redbox就話溝貨

恆生無咩睇

其實可以有好多變種,睇個人性格
我有諗過做賭股,長線睇升,short pre 當外快

我都係岩岩睇先知
睇過下啲公用股 對比返恆生
公用股本金要比多啲 但收既權金都係好少
恆生反而本最少收最
納清好眼光
好彩今個月中途訓醒
如果唔係700sc 真係輸到入肉
入價平都係輸少少

700唔好同佢守
5仔一發力又係

700 緊係sp
sc 玩命咩

我又覺得我咁做sc都幾黎
今日有心水過夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞