想識到女仔/溝到女入一入黎

943 回覆
882 Like 34 Dislike
係連登成日見到唔少巴打話20幾歲人,手都未拖過。或者個whatsapp長期都係得Group chat,節日匿係屋企,放假無人約出街,身邊個個拍曬拖,自己仲係孤零零。

雖然我都唔係好精於呢門學問,都有少少愚見同大家分享下。

1 改變對香港女仔既心態

係真係好多女仔有塊西就高高在上,身邊一群群狗公。又有D女人無咩條件但隻眼生係頭殼頂。

上得連登多,唔多唔少比呢種思想影響,覺得全部女仔都係雞,PTGF。比錢屌得既老江湖。

但問心你對每1個遇見既女仔都提左呢個假設係個腦,對你識女仔有咩幫助呢?反而只會言談間自負,睇唔起人地。網上既野真係勿咁認真上心啦。

2 唔好chur人

遇到鍾意心儀既女仔好可能方寸大亂,又以為自己把口好得溝死女仲死多兩錢重。一日未到曖昧個日,人地唔覆你幾個鐘,唔好問人做緊咩加個唔開心既emoji,到人地覆返你,唔好扮嬲話:哦~唔洗理我架啦,你忙啦~ 

唔好成日係佢身邊講,你咁受歡迎條件咁好,都唔輪到我架啦。 
就算鍾意人,都唔洗矮化自己既地位,比個女仔覺得你個身份係追求者,咁你都輸左半成。

沖個涼再打到幾個分享
青頭a0 留名
青頭a0 留名

Hello,巴打都好夜啵。

你有無心儀對象呀?
留名溝絲打
絲打,你個娘娘軍仲收唔收兵
絲打不如你換個角度係男仔方面諗

唔係好明你講咩?

但用女仔角度應對追求者 應該係比較岩大家
絲打,你個娘娘軍仲收唔收兵

對呢種男女關係無咩興趣 真心想幫下大家
其實有無人真係想聽落去?
lm
繼續
其實有無人真係想聽落去?

有 我都想識到女仔
救命啊 廿幾歲人仲a0 青頭 想自殺
女仔手都未摸過
有兩個新支持者,好感動,再打多少少野分享。

3 唔需要咁上心

一個人愈對人好,愈不被珍惜乃為常情。追緊一個女仔,最重要唔好比佢知你追緊佢。
唔需要每個text都秒讀秒回,唔好比佢唔覆你既時間牽扯到你既心情,一比對手扯住你個鼻走,你就無翻身既日子啦。但又唔需要計較到,佢唔覆你兩個鐵,你都要兩個鐘後覆返人,咁樣內心較勁,只係同自己過唔去。

但又唔好覆人既時候「嗯嗯哦哦」人地,都唔好打一啲令人接唔到話既句子「係咩/原來係咁/唔知呀」,點覆你呀先生?如果一個女仔不斷END你TOPIC又唔打算再開話題同你講,真係唔好chur人,放棄都係美德黎。

4 唔好帶咁多負能量比人

我知大家脫唔到毒廿幾年,心態真係好頹好灰心,好不經意傳左啲負能量比女仔。真係唔開心個時,可以同佢分享,有佢安慰返你,即刻叉爆電。

但唔好嚐到呢個甜頭,當佢大技日日用出來,曾經有個男仔,每日同我傾計久唔久都「哦。」,但又會問我會唔會唔再理佢,我知佢想人地關心佢,問佢發生咩事,但問心唔會有一個人,長期都想接收呢啲垃圾,更何況係無病呻吟。

岩岩識人地無耐,試下比啲搞笑野同佢分享,多過每日都唔開心咁發洩比佢聽。
留名
STRONG POST LEAVE NAME quick
好啱呀樓主
真絲
半年前比人拒絕左
一直頹到而家
完全冇心機溝女
連target都冇
雖然d意見都只係老生常談,不過都欣賞你既斯路
LM
第一點好認同,想識女第一步係戒連登高登

洗乜戒呀,上連登高登同真人係兩回事是常識吧
只有心智未成熟/超級無腦真心膠先會將網上世界同現實世界連合咁去睇/諗架姐
點樣向一個女仔問電話?

求開場白

洗乜戒呀,上連登高登同真人係兩回事是常識吧
只有心智未成熟/超級無腦真心膠先會將網上世界同現實世界連合咁去睇/諗架姐

你覺得呢度d人心智有幾成熟
但唔知點解自己會覺得當一睇d女ig多人follow 又貼周圍去既相就會覺得自己收得皮 唔洗諗住識到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞