係Google做過,依家係BAT做,你問我答

274 回覆
44 Like 46 Dislike
係Google做緊 野食都幾難食
好似未見過香港人 全部都係印度/大陸人

香港人多數紅牌 分得好散

過黎facebook 食bbq ribs

去過FB食過幾次,campus真心正過Google好多

FB就真係好食。。 個早茶
data engineering同machine learning 有咩分別?
讀stat要去到咩level先做到?

巴打可唔可以解答下
讀緊cs 但諗緊好唔好take多d stat course
真係無想像過係google fb果d入邊做係點
巴打好勁

去過FB食過幾次,campus真心正過Google好多

FB就真係好食。。 個早茶

好過日日食雞肉 依家成日去clouds 都叫好食小小
fb campus成個迪士尼gum, 好正
巴打好勁

10點返工 食完早餐11點 上下FB連登12點 食lunch1點 散下步2點 覆下email3點 開始做野1個鐘 上下youtube ig5點收工 gym房6點 去canteen食dinner返歸
巴打好勁

10點返工 食完早餐11點 上下FB連登12點 食lunch1點 散下步2點 覆下email3點 開始做野1個鐘 上下youtube ig5點收工 gym房6點 去canteen食dinner返歸

正解
巴打好勁

呢個先係做野
data engineering同machine learning 有咩分別?
讀stat要去到咩level先做到?

巴打可唔可以解答下
讀緊cs 但諗緊好唔好take多d stat course

有時間咪take stat都係一路返工一路學

我都想 大陸食黎食去個d
巴打熟唔熟google 同BAT strategy果邊? d人既background大概係點?
lm
巴打熟唔熟google 同BAT strategy果邊? d人既background大概係點?

Google唔識
BAT你講緊係strategic investment 定Corp development ge strategy
屌呀連登咁多人做google fb架咩
我係google做緊

考好啲英文先扮響google到做啦
pure maths撚留名轉行
用咩途徑揾?
用咩途徑揾?

Google alumni network
BAT人地搵我
巴打好勁

正解

咁正架咩如果細個知有呢d咁好嘅工 一定會俾心機讀書
用咩途徑揾?

Google alumni network
BAT人地搵我

巴打係成功人士
呢行有冇咩位比Social science degree 做到.
Uk 讀緊,出年畢業.
樓主幾歲?
點睇香港it佬

香港早期做科網大把去晒大陸 0幾年個個係北京上海掃樓
個個依家唔使做
呢行有冇咩位比Social science degree 做到.
Uk 讀緊,出年畢業.

Operation
Marketing
Sales
Analytics
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞