係Google做過,依家係BAT做,你問我答

274 回覆
44 Like 46 Dislike
真it
咩學歷點入行
巴打 做big data 嘅研究?
要用d乜嘢tools ? Tensorflow?

之前係會用Spark hive
Tensorflow係machine learning
Google Interview 問咩問題?
邊間u grad

Top 5 CS school in the world
BAT咩黎

咁都唔識
咁叻,上連登做乜?

一件甘簡單ge產品 但有甘強ge DAU,想了解下
巴打負責咩project?海外定國內

都做過
用咩途徑揾?
邊間u grad

Top 5 CS school in the world

一係Berkeley一係Stanford
我估係前者
真it
咩學歷點入行

Undergrad 外國唔睇學歷睇經歷
呢d公司好多派係 係google係印度既天下
首先要識個華人高層 混熟 內推
番幾放幾,平時有咩娛樂
人工高姐係幾多 有咩福利

Google 我一畢業個價位年薪11萬usd,食野全部公司食 免費 保險個d就一定

Bat 公司中層 年薪60萬左右 未計股票
有餐補 房屋補貼 一個月免費來回返屋企一次

好多猛人 學野一流

60萬usd?
項目管理姐係project management?
係管schedule定係要管設計同測試?
我估唔洗落手揼code架啦?
grad 咗幾耐??
有 CS and BBA degree 易唔易入?
唔理我🙂☹️☹️

Google 我一畢業個價位年薪11萬usd,食野全部公司食 免費 保險個d就一定

好多猛人 學野一流

60萬usd?

sorry睇錯樓主係project lead唔係project management

想知你team人既架構點分工合作做development
樓主而家係大陸邊到?食左幾多件女?

我講左咪知我邊間haha
北京上海見你海歸又大公司 好易食

你係北京 杭州 定 深圳?
我都係做BAT , 相認

唔相認:)
係杭州?

BAT 樣樣野要快。五蚊買人十蚊野。大部分無乜國際經驗。成日用支那角度同人deal

番幾放幾,平時有咩娛樂

google早10晚6
BAT早10晚10睇項目
大陸都開車周圍去,公司會有團建,有時會去外國旅行

好多猛人 學野一流

60萬usd?

睇你係項目咩程度ge時候接手
如果一開始未立項,會成日present ppt為左資源(engineer, ued)
會做product design, PRD, MRD
仲洗唔洗打code
bat 香港,鬼佬多唔多
開會會唔會講英文 佢地明唔明

tencent有香港幫,因為tencent第二號人物係martin lau
其他好少,alibaba多鬼佬
grad 咗幾耐??
有 CS and BBA degree 易唔易入?

睇你讀書時做過咩,讀咩出來冇所謂
grad 咗4,5年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞