[IOS/AN]真三國無雙。斬(78) 27號人人中呂布,除咗我之外

1001 回覆
6 Like 6 Dislike

IOS : https://itunes.apple.com/app/id1131126249

AN : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nexon.dynastywarriors

Q&A 睇左先好問

1) 洗唔洗刷首抽 ?
刷首抽game 唔刷就開局又唔課金會好辛苦

問: 如何刷首抽 :
答: AN機同IOS機都1樣 , 沒分別
先預備大量GMAIL (點樣大量申請自己諗啦 , 有電話認證限制)
做完教學記得去收信 , 會多幾抽
然後去 右上去設定 -> 資訊 ->綁定GMAIL->然後登出->再用遊客登入
(佢有個制係刪除帳號有冇用 ? 答你係無用既 , 一定要綁定登出先刷到) BY NEAR

2) 點先可以開局 ?
首先要知咩係啱屬 : 卡片背後會有顏色 , 金底即代表岩屬 , 能力值亦會係該角色中最高
自行參考下圖 , 紅框代表錯屬 , 黃框內代表岩屬

吳國 火屬
魏國 水屬
蜀國 木屬
他國 火屬
另外亦有武將 唔啱屬都會勁過其他武將啱屬 如各名將 王元姬 呂玲綺
可參考 (最新版)

(僅作數值比較 參考下好 技能 攻速等亦需考慮)

不過除非你有極限耐性 , 否則唔好追5星6星好局
只要4星2-3隻啱屬性就可以開局 , 因為到最後都可以升上6星
只係前期會辛苦小小 當然搵D有得刷技就最好
包括 周泰 太史慈 董卓等
關卡掉落可參考
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RoMaQMO8TOxb-luydTYzPSa91XKSkQ6y7LN0SDr0aJM/edit#gid=0

3) 佢地話幫角色升技 , 係點升技
答: 只要食番自己相同既角色就可以升技 , 例如呂布食呂布 (不過建議金底先好食其他) 升既技能點 = 肥料星數
金食金 金食銀 都可以 , 部份角色可以刷主線掉落
最好將肥料升到3星先食 比較慳錢 亦會+3技能等級

另外 用相同武將升星的話 會有額外技能點
4星升5星 = 4+2 , 5星升6星 = 5+3
升星時會以下一星級技能上限計數 即使滿左技都可以食左先
(5星武將技能上限10lv , 6星武將技能上限12lv)

4) 點樣由4星上5星 , 5星上6星
答: 只要將要升星既角色升到滿等 , 食其他同星種角色(不需要1樣) , 被食角色不需滿等
4星上5星要4隻4星肥料 , 5星上6星要 5隻5星肥料

5) 打到第幾關先會儲到3000元寶10抽 ?
玩到你卡關都唔會有 一係等拎登入獎勵 一係課金
(十連嘅話我係打到4-3 登入第4日會送元寶 咁就應該夠)BY 潛水會員

6) 卡關點算
1. 搵好友手動打 試多幾次
2. 刷關升可以幫角色升星 , 升技 , 刷武器合成等等 , 打番前面既關卡 , 最好刷番你有既角色去升技

刷角及其他關卡資料,可以睇呢兩個(呢兩條LINK我未搵到邊個整,知道既話返我知THX)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1toDEosctYL06KypWso9PGYBlS2XX0jQSWw1nIA_g1JA/htmlview#

以上資料由巴打Near及及時行落巴打提供

[b]各位巴打唔好再認錯孫權係呂布呀 ! 2隻好似樣(BY Near)
秒經必睇
1. 升左lv先買成長禮包 拎唔拎得番之前個啲 
拎得番 可以一次過幾連10抽

2. 唔啱屬既5-6星練唔練好
有愛可練 無愛可食

3. 入坑前請三思 (不再補圖,因為冇人再敢抽)

4. 有用資料(轉巴哈)
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30635&snA=635

5. 修羅5-8擊破木桶成就
一開始係下面 唔好開自動行

6. 估計只有三星通關先會掉武將
有試過唔係既巴打請糾正

名將list及解說
水:曹操 許褚 司馬懿 王元姬 王異(警察服裝)
木:諸葛亮 關羽 張飛 黃忠 龐統
火:呂布 孫策 大喬

抽中岩屬=名將 
名將入手只可用元寶抽 (<1%)

抽中銀底
能力都會好過部份金底3/4*
不過好難升技 所以唔建議新手養

btw 602=呂布個女
(屌講左10尻幾次真係唔好再問,呢句生化吉兒講既)

by中大貓奴

銀底名將數值係同4星金底將1樣
所以只計數值既話
金底名將>銀底名將=金底4星將>金底3星將

by波追人

玉抽最勁可以抽到啱屬 3 星武將,例如周泰咁
滿技都好撚好打架。

by問學人

原5= 1802攻
原4= 1386攻
原3= 1179攻
1lv=50攻, 3lv=1突

0突原5= 3突原4= 4突原3

[b]by雅緹密
留名
樓主黑心
樓主黑心

你班仆街仲黑心,想等人開po呀嗱
好惡毒,呢啲心態唔要得
唉 升唔切戒指
冇原5
我唔貪心,佢中bug送5張原5,俾曹操司馬就ok了

免費抽又中dodo
逼我升
利申佢嘅專全部食晒

每日一窿.

每日一窿.

係撚唔係呀
我望住你個post refresh出黎個陣電腦mon同ipad mon同時出現6星金星彩

全民送星彩
我玩咁耐都無金星彩同大喬
真係冇野差得過布仔?
真係冇野差得過布仔?

一撚定係甘寧呀
真係冇野差得過布仔?

一撚定係甘寧呀

布仔咁勁都厭佢?

每日一窿.

係撚唔係呀
我望住你個post refresh出黎個陣電腦mon同ipad mon同時出現6星金星彩

全民送星彩

可唔可以改下星彩個樣 好7

每日一窿.

係撚唔係呀

全民送星彩

下佢好正喎其實
我指啲2d圖
真係冇野差得過布仔?

一撚定係甘寧呀

布仔咁勁都厭佢?

agger,所以我祝福你哋

每日一窿.

係撚唔係呀

全民送星彩

下佢好正喎其實
我指啲2d圖

個樣好撚膠喎
邊撚個負皮我

每日一窿.

係撚唔係呀

全民送星彩

下佢好正喎其實
我指啲2d圖

個樣好撚膠喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞