有圖 我又落街餵甲由

200 回覆
641 Like 14 Dislike
屋企樓下有呢包野賣 呢包野真心勁
佢仲有一款係滅蟻
以前細個屋企好多蟻,用左一包之後真係冇曬d蟻
直到依加屋企一隻蟻都冇出現過
入黎睇甲由維權人士
人民英雄
樓主幾時捉老鼠
樓主好好

d藥邊度買
見過後樓梯有 好大隻俾佢嚇死
屌啲貓狗撚真係好撚煩 懶大愛咁
樓主咪講左會用水沖 爬文啦屌

咪就係 咁撚有愛唔該落力啲去宣傳唔好遺棄貓狗啦
係咪可以用d 番挸水用有機方法殺甲由
咁驚流浪貓狗毒死
接哂返屋企囉
唔好咁虛偽啦
我唔係用呢隻
但用完屋企廚房少左好多
以前深夜入廚房一開燈成地都係
而家就得返兩三隻
新post留名
屌啲貓狗撚真係好撚煩 懶大愛咁
樓主咪講左會用水沖 爬文啦屌

咪就係 咁撚有愛唔該落力啲去宣傳唔好遺棄貓狗啦

D大愛撚死開
咁撚鐘意既自己執番去屋企慢慢養無人阻你地
咪撚放佢地出街啦
毒撚死架
其實樓主咁做同濫用抗生素冇分別,你不斷用少量嘅藥去對付龐大曱甴population, 殺唔晒佢地只會令到有抗藥曱甴出現,唔好好心做壞事...但如果堅持要玩唔該隔一排換吓藥
其實樓主咁做同濫用抗生素冇分別,你不斷用少量嘅藥去對付龐大曱甴population, 殺唔晒佢地只會令到有抗藥曱甴出現,唔好好心做壞事...但如果堅持要玩唔該隔一排換吓藥

咁你又誇張左啲
除非真係勁多人好似樓豬咁日日餵
同埋細菌繁殖速度快咁多 就算真係有抗藥性都唔會咁快有
反而視乎隻藥target曱甴咩位如果唔係無重大進化或者基因變異同時極大提高新品種既生存優勢
否則都唔係太大問題我覺得
就算出現問題可能都係好耐既事
我反而覺得唔洗擔心無方法殺佢地
不過最緊要都係唔好危害到其他動物

樓主會唔會開live同連登仔吹住水餵?
樓豬開live餵
係咪可以用d 番挸水用有機方法殺甲由

係可以用番梘水殺甲由, 因為佢地用皮膚呼吸,只要有番梘水整到佢個身,佢地會窒息。
樓主
香港勝在有你
得閒出多啲街餵呀
知唔知香港邊度有得買
保育撚講返兩句
樓主咁耐冇update 唔通比曱甴
邊到有得買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞