鹽叔真係傳奇人物

348 回覆
1102 Like 23 Dislike
你會唔會誤會左我講咩
我話人既立場係睇佢鍾意佢定唔鍾意佢
而唔係道理行先 即係我講緊你依種人
出軌玩女人墮埋胎都搵到藉口幫佢辯護 跟著又打稻草人話連登仔係佢都會玩女人假假地都半個公眾人物丫
咩都話係自己第一個搞,唔講我以為篇文係讚揚信嚟
鹽狗只係犯左全天下男人都會犯既錯
事實係,成龍許志安咪又係大家恥笑完繼續活躍娛樂圈,證明左佢既事業同私事社會都會分開,咁出軌又的確係佢私人事,食完花生🥜咪算,睇得咁重。
講大話即 冇誠信
出軌即係 冇忠誠
其實TDS照顧咁大群白卡都係一種社會福利。

收翻NGO 老細咁高人工都好合理
你第一句好像老屎弗
其實倫理就係哲學一部份
Same
雖然冇跟開&現實唔識佢真人
但篇嘢真係令我對佢印象更反感
又唔見JJ咁多人反?人地連show都有得繼續開
特殊學校嘅老師唔係=弱智仔你知架可
本身條女咪就係室友,一樣都係果班人證明班友唔燒到上身係唔會講人話。

所以我唔會同情女室友,不過我想堆垃圾一齊消失
我本身睇mm有佢啲片都覺得佢無料我眼光真係唔差

黃藍都可以應用係你所講
成龍 譚校長 個啲都無問題
雖然佢係做錯 但最終損失嘅都係觀眾
當年中大有佢嘅course 好多同學都會突登去reg
佢的確係有佢嘅個人魅力係度
只可以講對佢呢件事每個決定都會失望
用交友app 食女就話私德問題姐,問題佢係用荼毒室嗰平台食女,呢個行為本身就有公共性

另一個可以對比嘅例子就係鄭明祈,用教會平台食女。

雖然鹽叔冇做到咁極端,但係搞到人大肚落B,呢啲傷害心身上對當事人同自己伴侶都係不可逆轉。

冇人,fans或荼毒室成員,包括佢自己在內,可以保證佢唔會再犯,講到底就係「信唔信」。

但如果之後發現牽扯嘅唔止一個女仔,又或者之後佢又做咗同一樣嘢。

咁選擇畀佢留低佢嘅,包攬佢嘅,要知道同之前佢出軌相比,今次佢留低係guarantee by fans 同成員。

咁再出事,係咪變咗要爲支持佢嘅行為負責?但係邊個真係負到責?

佢退出其實已經係最好選擇

最意外係班友睇咁多哲學思辨,最後放棄思考選擇盲撐

利申:室友
根本鹽叔講嘢無料,只係好似鄭明祈咁識得點包裝去呃啲蠢人

今次單嘢係好好證明buy佢果班室友質素係幾咁低,一個就人講就信極速俾人中出即飛,一班就盲撐,成堆垃圾
話呢啲係私事根本戇鳩
公眾人民都係賣人設
你估真係貪你哲學佬有知識咩
用人設搵咁多著數,家陣人設崩壞自然比人柴台
你睇唔明啫,哲學既野難既。
圍爐不嬲係咁
你睇陳雲白兵fb
好似見班唔會係現實見到既反社會垃圾咁
你既立場一樣點都有班盲粉幫你兜
我又唔係哲普受眾,又唔接觸特殊學校,佢地係唔係弱智仔關我差事?

但你間接話冇讀哲學= 冇讀書 (包括我),我就當然要出黎屌你啦。
君子周而不比,小人比而不周
如果蘇格拉底曾經出軌
佢嗰個鮮花論會係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞