鹽叔真係傳奇人物

348 回覆
1102 Like 23 Dislike
我完全係跟開件事
睇完佢篇野反而對佢印象係極差
明顯老狐狸一隻
荼毒室另外個 12個自己玩自己
根本應該由一開始淨係想 dc 圍內了事
過咗兩星期都冇準備 係 lihkg 有人 cap 圖
先臨急出個冇上文下理嘅聲明

去到而家新 post 轉貼鹽叔聲明
任佢避重就輕講晒啲加分野
而家屌佢地嘅人感覺好似仲多過上一個 post

唔知佢地同鹽叔反面未覺得鹽叔仲好似耍緊佢地
另外嗰12個真係被佢玩死
就算係睇情義分上都唔係咁呀嘩呀
我覺得有必要公開返女事主
唔想化大唔想化小淨係想將件事實原原本本講出嚟
其實幾心寒仲有一班人叫佢另起爐灶
仲講咩情義
同佢講情義 鹽叔就陷人於不義
覺得佢當班人契弟咋
呢下幾有邪教 feel
同攝理教叫啲教徒唔好信網上嘅野同一手法
可能佢心底始終覺得自己冇錯
係迫於室友或者大眾壓力先認錯啫
講得啱,條友本身唔係咩好人

唔好話我一碌鳩打一船人,事實上有d良心既都唔會支持呢條仆街。
啱啱知道佢搞到咁大鑊嗰陣,其實係有少少驚訝,但如果你知佢為人,就會覺得成件事係expected
只有呢d仆街先做得出咁既事
絕大部份賊
都唔係自出娘胎就打算作惡
只係某啲支節做錯決定
就越錯越深
佢同女室友講,你仲想我講啲咩嗰度
已經係西到頂峰

利申睇開荼毒室亦鍾意睇佢
佢俾我嘅感覺,似專登唔講邊啲網上野係失實
咁可能有機會,有人聽到佢搞到女室友墮胎都係失實

佢就梗係局住先認錯
但就繼續打造自己個形象,會認錯,好真誠對室友,好有心搞荼毒室個人設
可能佢心底始終覺得自己冇錯
係迫於室友或者大眾壓力先認錯啫
佢俾我嘅感覺,似專登唔講邊啲網上野係失實
咁可能有機會,有人聽到佢搞到女室友墮胎都會認為係失實

佢就梗係局住先認錯
但就繼續打造自己個形象,會認錯,好真誠對室友,好有心搞荼毒室個人設
睇番女事主同佢回覆
女事主都有話條友只係出面做戲
睇嚟條友對付內外人都好撚勁
最cls係佢話
🙂
傷害咗啲乜?
大眾畢竟情緒主導
佢哋只係想可摸耳當乜都冇發生過
佢真人講野語速快到機關槍
根本唔夠時間俾你諗清楚佢講真定講假
如果佢哋係唔知情先咁講 我覺得有必要俾更多資料佢哋
但如果佢哋知情都仲係咁講呢 我對呢班網民真係好撚失望
仆街而家條友退出,最後仲出個大絕玩語言藝術
班友仔又唔肯信網上,咁佢咪贏晒
你試下再跳出一層
如果你對普羅大眾有過高嘅期望
反而應該對自己失望

咁樣講係過份咗
好似自己高人一等啲
但只係講緊現實難免係情感使然
個結論只係好多支持者唔想失去佢

之不過,大錯已鑄成
實際只能婉惜,恨錯難返
佢同 張致恆 都係我偶像⋯⋯
完!
我覺得佢哋跟荼毒室學咗咁耐,或多或少都學到啲critical thinking,為求是其是,非其非,而唔係拎呢樣係私事關你咩事、唔好學人做道德判官乜乜柒柒(屌都唔知道道德判官呢個definition就亂咁用,係最需要講道德嘅時候講道德呢啲撚係道德判官啊,玩時玩,認真時認真呀嘛
我以前都有睇佢地,冇咗佢係重大損失,但要割就係要割
即係我覺得佢哋可以做到最基本嘅critical thinking,都係我wishful thinking
咁你就算有睇開
亦未必係咁diehard fans
理性喺你身上發揮到作用….
Alright
你同上面巴打啱嘅 所以我上面都有話我理解
係我天真以為佢哋係室友會唔同啲
Dc同呢度啲fans 都起碼講句正常啲哎
但我寧願相信佢哋係未收過料又唔肯信出面啲人先會咁姐
件事咁誇張(竟然係鹽叔)
無論係事主定熱心fans都處於拒絕接受時期吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞