鹽叔真係傳奇人物

348 回覆
1102 Like 23 Dislike
佢把口真係好撚勁 
不論ig留言、嗰女室友,全部擁護佢,
我以為過幾日班友仔會客觀仔細分析番件事
點知仲係私人事、搞哲普已經好叻叻、外人冇資格、講哲學同私德係分開、唔好退出喇呢個論調
呢個世界仲係咪我認識嘅世界,指鹿為馬原來真係得
不如大家支持自己伴侶做大話精去出軌同去幫成龍、許志安平反啦
評判好壞嘅準則原來根本唔係睇件事啱唔啱,係得自己鍾唔鍾意嗰個人
就算睇好青年荼毒室嘅唔係求學,而係純粹搵娛樂,但都或多或少喺佢哋身上學到野,甚至未睇之前都有身為人應該有嘅判斷善惡能力,點解嗰結論會係咁嫁,你班友知唔知醜㗎
個個都話佢做錯喎 點樣冇判斷善惡能力?
你睇吓ig啦
點知仲係私人事、搞哲普已經好叻叻、外人冇資格、講哲學同私德係分開、唔好退出喇呢個論調
呢度全部喺ig度copy and paste嫁㗎
ching 幾多歲?
依個世界不嬲都係
情感行先過理智
喜惡行先過善惡

連登都見唔少 講道理根本係on9
你講呢堆comment冇一個係話佢喺呢件事上面冇做錯嘢喎
本來見到dc室友討論幾張相同呢度室友都幾理性
Ig嗰班真係盲撚咗
真,成個細路咁
洗唔洗我原封不動貼番俾你
佢哋有邊度唔係合理化緊佢啲嘢
最撚憎班友仔以為咁樣好minor嘅姿態,最好就大事化小、小事化無
唔係啦 佢打嗰啲野全部心理學黎 完全唔係因為誠心打出黎
想睇下邊啲人咁On9

人哋YouTube講哲學,而家自己出軌,認咗退出埋

想問下唔係嗰班友仔嘅人想化到幾大呢?
你發唔發覺我同你common ground一樣
我哋都認同班友情感行先過理智、喜惡行先過善惡
咁呢個位我同你係互相支持對方
我認為咁就足夠 因為你好過班友

只係態度唔同嘅分別
你就take it for granted
我就唔認同但我明你咩意思
咁只係各睇各唔起 我嘅論敵唔係你
呢個入面,上一條我就算,大家一時情感上處理唔到,但過幾日冇理由沈澱唔到
https://www.instagram.com/p/CqdWu60BMtR/?igshid=MDJmNzVkMjY=
鹽叔出軌同係咁講大話係賤到仆街
但荼毒室入面講解哲學最好嗰幾個都非鹽叔莫屬
如果我睇荼毒室純粹為自己學野 老實講佢鏡頭背後屌幾多女關我咩事
佢深入淺出 講嘢好撚叻添
呢個係冇人否認
Ching你作為「純粹想學知識嘅人」,你唔係撐佢,你唔係彈佢,你只係唔理佢(regardless of who the speaker is)
換言之,有另一個生保人講同一番說話其實你都無所謂

但係人唔係淨係得想學知識嗰一面,你頭一句咪又係關心番佢做人嘅問題,你係呢個位咪就係企緊「普通人」角度出面,作為人就冇可能唔關事

當然我唔係講緊啲唔理佢嘅人,唔通我屌埋唔知呢件事嘅人咩
我要屌啲大事化小小事化無嗰啲人
懷疑荼毒室fb, ig 班人有部分,冇追晒成件事
荼毒室 facebook 兩個 post 根本冇頭冇尾
好多野都冇交代 整蠱埋自己

鹽叔個聲明又冇講墮胎,佢多次偷食嘅野
結果有堆人係度問點解搞成咁
屌可能真係
冇理由知咗咁多料仲喺度點解搞成咁、私人事呢啲論調,好似幾日都冇跟開單嘢咁,照計dc同lihkg咁多室友都批判,ig評論應該同上一次相反至係
咪係
睇到好撚
應該大把人冇 join dc
又唔會追 lihkg

鹽叔個聲明其實有啲古惑
佢都係冇講最醜怪個啲野
又講咩網上討論失真,呢點都解釋啲人唔會再去搵網上其他料八下咩事

最尾佢又講返好多搞荼毒室個啲感性野
加唔少分呢條友真係幾識 manipulate 人
同埋發覺鹽叔好鐘意講「真心」、真誠
仲要不斷重覆
好似洗你腦咁
講夠一百次就會有一堆天真少少嘅人當真
佢啲語言藝術真係勁撚到
仔細睇番佢講嘢真係想拎番個尾彩
又話橋係佢度嘅名係佢諗嘅

啱啱嗰邊睇完IG,而家睇埋Facebook嗰邊,
叫做好返少少囉
但屌仲係有啲人幫佢咁講嘢 仲屌埋另外12個
cls
做得youtube 再做多件大柒事
都係會一秒收皮 永不超生
Bomba arhotv 鹽叔
又叫人唔好睇出面
想令人信自己真心
講真 班友就算唔睇留言 都有必要睇返啲證據同原文呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞