如果Elden Ring出喺2023根本冇可能拎到GOTY

97 回覆
19 Like 348 Dislike
大家繼續支持支那卧龍
係咁架啦,果年無人爭就無人爭
巫師3 2015咪又係死好彩
咪同你講咗仁王同臥龍唔係魂系囉
忍者外傳出嗰陣 demom's soul 影都未見
咁係咪所有魂系都係抄佢

互相參考難免係有啲
team ninja 同 from software各自演繹唔同風格嘅誅死類
除左zelda其他都係垃圾多
FF16同starfield有正常game水平已經還神
虛名一個
Elden ring咪一樣有問題唔係完美
完全唔係開放世界既自稱開放世界
你嘅定義入面開放世界係點先?
聽過太多講法
雖然戰神5 冇咩創新 但我覺得好玩過ER
依家係任記驚能左英高先將隻原本係2022出嘅zelda延遲到2023出
新聞都冇睇就出嚟鳩噏
我覺得唔係太關事,兩隻game其實都冇乜衝突
外國黎講仁王都算係ソウルライク (Soul like)
至於 soul like 同抄襲係兩回事

利申:
BB DS3 ER 都白金,
臥龍白金完之後玩緊仁王2
戰神5 戰鬥好好玩,
但個仔條線悶到仆街,
加上個地圖設計都幾 on9,
有啲位明明膝頭咁上下高度, 但無印記就上唔到去,
呢啲睇起上黎行到但其實行唔到嘅路喺華納海姆營地果邊更加嚴重
解謎亦太多, 差不多打兩三場就解謎一次咁,
戰神4 有玩埋 New game+,
但 5 我諗就算佢出都不了
應該都係ER贏。

利申:對魂類遊戲開始厭
RE4個Parry好玩過臥龍啦
witcher 2015對手有bloodborne mgsv fallout 4喎ching
鳩噏既話人鳩噏
吹到老任驚Elden ring仲叫人睇新聞, 唔知你睇埋啲咩content farm話老任驚左人先推遲
淨講好game你可以計埋Mario maker、undertale同rocket league添
但講到goty比開既風格,係人都知係血源同巫師3之爭
巫師3相對新啲(同二代距離有啲遠、BB同DS1~3比無真係進化咁大)、加埋優點明顯(支線、分岐)咪攞到囉
但講真巫師3真係少數令我想睇唔想打既game
講個笑話 任記會care呢d濕鳩獎
事實就係zelda 2022延遲到2023
係唔係驚就見仁見智
照你個邏輯
Elden ring果陣延期由1月推遲到2月
一定係驚戰神4 1月出係PC啦醒目仔
咁低質嘅引戰釣魚post都有人上釣
依家係zelda2022延遲到2023
樓主仲要話FromSoftware要多謝青沼英二讓路
你唔知頭唔知路就咪能過嚟答嗲啦柒碌
除左zelda乜都有人屌
咁有邊年唔係死好彩
2015 bloodborne witcher之爭 witcher死好彩
2016 overwatch uncharted之爭 overwatch死好彩
2017 zelda靠實力
2018 戰神同RDR2之爭 戰神死好彩
2019 隻狼同death stranding之爭 隻狼死好彩
2020 tlou2 無人爭+靠實力
2021 it takes 2 又係無人爭 死好彩
2022 戰神同elden ring之爭 elden ring死好彩
好似你咁講死好彩呢D case先係佔大多數
即刻避講其他野, 你柒撚到
始終答唔到你係到鳩up老任要驚ER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞