韓國入境|港澳居民豁免申請南韓電子入境許可 不用再申請K-ETA簽證!

24 回覆
1 Like 7 Dislike
其實唔明之前搞咩K-ETA依家咁咪幾好

根據《韓聯社》,南韓總統尹錫悅29日上午主持非常經濟民生會議時,為了振興觀光及經濟活動,希望達成今年來韓觀光客數量超過1,000萬人次的目標,決定至明年底前免除包括香港、澳門、台灣、日本、新加坡、美國、加拿大、英國等22個被拒入境率低的國家與地區旅客需持K-ETA入境的義務,亦計劃恢復34個國家的過境簽證豁免,包括美國和歐洲多國,容許過境旅客在當地免簽證逗留30日;至於過境的中國旅行團,亦可停留5日......

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E9%9F%93%E5%9C%8B-%E5%8D%97%E9%9F%93-%E5%85%A5%E5%A2%83-%E6%B8%AF%E6%BE%B3-%E8%B1%81%E5%85%8D%E7%94%B3%E8%AB%8B-keta-%E7%B0%BD%E8%AD%89-062645155.html?feature.socialseeding=social
求救 去韓國但K-ETA一直唔批
https://lih.kg/3342278

是但啦,韓國都冇咩嘢玩
agree
賤種地方who fucking care
同去支那差唔多
咪係
就算漢城都成個 寫韓文嘅東莞咁
係閪崇泡狗你嬲呀
未去過唔知佢閪啲定大陸閪啲有人話泡狗閪啲
2005年1月19日,時任市長的李明博正式宣布서울的中文譯名改為首爾

漢城係20年以前嘅叫法請問你有冇70歲
同啲今時今日仲叫俄羅斯做蘇聯嘅廢老一樣
其實ETA同 Visitor Visa有咩本質分別
點解近排咁多國家興搞兩層?
最後改到咪好彩
兩個都去過,真係差唔多
我仲叫開西德
之前轉機有keta都唔給你出境行下機場,垃圾韓國
韓國想學美國玩ESTA搵額外收入

問題係隔離有日本唔使好似韓國要KETA,而且仲多嘢玩咁點解唔去日本?
堅決反對韓國分裂中國

香港 澳門 是中國瑋部分 應該都係得5日免簽
公然宣揚港獨
仲有加拿大,位位遊客執四十幾蚊
去過一次漢城,唔會有第二次
好消息係加拿大沒嘢玩,如果唔係移民唔去都冇什麼損失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞