旺角YANIS BEAUTY 有冇7日冷靜期?

63 回覆
3 Like 51 Dislike
女朋友喺旺角YANIS BEAUTY 簽左3萬幾蚊
比我屌到仆街
拎佢張單黎睇唔見有寫3/7日冷靜期既條款

反而上面格硬cup左個「所有療程 不設退款」既印仔上去

想問下呢啲case有冇得踩上去直接叫佢地cut?
有冇人知可以點搞?
不如你試咗先,有結果再開po啦
我哋又唔係佢客服,何況你又知你女友唔係真心想要?
我印象中呢d約係一定要有冷靜期
佢吸個印係凌架唔到法律
至於最後點執行,都係睇你地夠唔夠硬
試過個frd被人水咗簽咗脫毛約 做八次唔包保養 簽嗰陣話做八次啲毛就甩曬架啦唔洗擔心(做過都知係唔會根治生毛既問題) 俾咗萬幾蚊 之後我地揸住手機拍住片上去嘈 之後報警 警察話啲美容院都係靠水人賺錢 話佢地做唔到野 都係俾個消委會電話我地 後來個分區manager上嚟就話可以退款 但要del片 都唔可以上網留任何負評 ching可以試試
姐係佢地驚消委會多啲?

上網睇緊7日冷靜期相關條立

但見到其實未正式立法 所以先開呢個post問

你係喺呢間Y字頭成功退到款?
未有法例規管

所以唔係強制要加 只係建議

所以先至擔心冇寫係咪就姐係唔會退到
佢地驚你上網寫臭佢地 同時 驚你有證據proof到佢地呃人/不誠實 咁消委會就做到野

唔係呢間 另一間臭名昭著既野
冇錯 如果佢唔驚你寫臭佢/消委會 幾萬蚊淨係可以當跌咗
其實美容公司都幾慘,個個客簽完約都話要退款。咁份約簽黎做乜?咁如果美容公司同你簽左約之後唔得閒或者唔做你生意,又可以毀約喇喎?

香港地做客真係大晒惡晒
美容無冷靜期
3萬幾係簽左乜 佢想做貴價野3萬幾真係差唔多
不過係貴既 呢間野每次簽通常都唔過1萬
可能係水你條女簽vip格仔plan
如果有證據可以搵東張西望 channel c果啲 之前聽過有人話搵最後退到
其實好似冇?但你嘈得夠勁就應該得,同埋唔好用療程
佢好多假機垃圾機扮靚野
但佢哋冇顧問房你女朋友都買左,好冇定力喎
係law
佢哋正常都會sale ,不過都係喺出邊同你講吓咁
但你話冇錢話考慮吓先都唔會死chur
同埋正常有得分期㗎喎
其實會唔會樓主條女本身就想join
俾你發現之後就話俾人迫?
我做脫毛
最上一次去又係水我買格仔plan 做美容
話我啲皮膚好乾
我話我喺第二度有join
佢繼續水我繼續話諗吓先
講多兩次就放我走了
有啲人係耳仔軟或者本身都心旭旭先會落搭
我有遇過一個好chur,但點都好過大型美容院嘅
始終冇房,直接行開就算啦
大佢咩東張 消委會 一線
呢D仆街公司最怕上電視新聞通街知就898
假機頂啱啱join咗
呢間黑店嚟㗎
讀書嗰陣仲係姨姨美容師細舖覺得幾好
越做越大請埋啲mk妹返嚟手勢差又做唔長
淨係識得話你皮膚差要加錢轉plan
仲試過倒模嗰陣塞住鼻哥窿搞到抖唔到氣
有次話我敏感唔做得某種facial要加錢做另一個
我即刻話咁我走囉唔做啦今日

脫毛又脫到隻手紅晒痛到痴線
嗰陣真係鬼掩眼課咗好多金買package
Join左做咩機
脫毛plan,乜原來有假?
脫毛無問題,而家佢脫毛係用嚟吸引新客,同埋佢以前不嬲買落嗰啲都係真野黎,純粹冷凍嗰啲會落得好少囉,不過脫毛效果唔會太差(要小心度數過大會容易burn)
係Facial嗰啲機多啲問題
搵到一隻美容雞
你老母就雞啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞