吳林峰痴左線 葡萄Mirror到成個訪問喺度數Jer同Jeremy

253 回覆
242 Like 278 Dislike
自己讚自己啲歌ok
男人老狗講晒星座都幾撚戇鳩
哩條友仲係busking嗰時已經出名口臭架啦
想知薑老師話自己造音樂係咪都係用口哼出黎

btw
建議佢搵anson lo 佢識樂器 識拉二胡
佢busking個期把聲幾正
出左道之後覺得把聲好似唔同左
對佢冇好感
佢言談舉止有種唔知邊度黎嘅自信
而家好多所謂明星
俾啲fans 縱到以為自己真係好勁好charm
建議大家睇下條片先再睇樓豬篇文
d歌都係我寫姐,點解Jer同Jeremy唱就咁受歡迎,我唱就冇人理?唔通因為我唔靚仔?你話唱功又冇可能丫,總之個心係好難overcome囉

講Jer同Jeremy既話肯定唔關靚仔事
係啦係啦
講MBTI就型好多啦
其實冇大公司backup
拎到首十大已經證明左自己
無啦啦屈鳩我
mbti咪一樣戇鳩
Jer Jeremy 都唔靚仔
但live 都好過佢
係知道Jeremy對寫歌有興趣既,但估唔到原來佢完全唔識樂器,而係voice message send啲佢自己哼既melody比我… 建議佢都係學下樂器啦
呢首真係好撚正
佢好彩痴到牙醫先有人識
係巴士聽佢嗰句 其實我啲歌都ok㗎喎 都覺得條友少少怨婦
真嘢係難聽啲
做返幕後啦呢條友
林峯就林峯na , his face like nelnel
1. 哎呀,你寫嘅歌點解冇人鍾意架?係咪因為你個歌手唔夠靚仔啊?不過,最緊要係要相信自己,繼續努力,機會一定會嚟嘅!

2. 阿Jer話你寫嘅歌好難唱?咁你下次寫啲易唱啲嘅歌啦,方便佢唱得更順。

3. Jeremy想寫歌,但係唔識揸樂器?唔緊要啦,去學下樂器啦,提高下你嘅音樂素質。

4. 阿Jer唔係好識得唱柔和或者groovy嘅歌?咁就好好練練啦,努力改善下自己嘅唱功啦。

5. Jeremy嘅唱功不錯,而且仲有好大進步空間。繼續加油啦!

6. 你可以帶佢地去睇下其他人表演,學習下其他唱歌嘅技巧。做為朋友,互相鼓勵同埋支持好緊要嘅。

總之,唔好灰心喇!繼續相信自己,好好努力,一定會有收穫嘅!同埋,同朋友一齊玩音樂,一齊傾下偈,一齊追求音樂夢啦!

From GPR-4
佢講到自己係前輩咁
大家講嘢記得唔好當自己前輩
有邊首出名 想聽下
不如睇咗條片再講 唔知樓主係邊方面出咗問題 啲意思調轉曬黎講

不過可能有啲人覺得真相唔重要 最緊要係啱聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞