吳林峰痴左線 葡萄Mirror到成個訪問喺度數Jer同Jeremy

253 回覆
242 Like 278 Dislike
訪問重點:

- d歌都係我寫姐,點解Jer同Jeremy唱就咁受歡迎,我唱就冇人理?唔通因為我唔靚仔?你話唱功又冇可能丫,總之個心係好難overcome囉

- 阿Jer其實成日投訴我寫比佢d歌太難唱,要我寫易唱d

- 係知道Jeremy對寫歌有興趣既,但估唔到原來佢完全唔識樂器,而係voice message send啲佢自己哼既melody比我… 建議佢都係學下樂器啦

- 拿 老老實實,我都同阿Jer講過佢既問題,佢唱嗰d好嗌 好激既歌呢 其實就ok既,但當我要求佢唱d soft啲、groovy啲既歌呢,佢就handle唔到嫁啦,所以都係建議佢要再改善下呢方面

- 至於Jeremy,佢唱歌咬字同爆發幾好,仲有好大空間既,希望佢繼續努力

- 我成日會send d人地唱佢地歌既cover比佢地睇,話人地唱得好過你喎 學下人地點唱啦。咁當然 大家朋友,唔會嬲大家既

https://m.youtube.com/watch?v=ZfAsrFeiSLs
大佬 雖然話朋友姐,但邊會咁樣喺記者面前講呢d野
撈唔起真係有原因 唔好成日怨天怨地
其實我啲歌 都 ok ga

可以咁講 就知佢幾撚癲啦
大家朋友,唔會嬲大家既
咁咪證明你適合做幕後
好搶口下
我也難過的值得更紅
名都抄林峰
注定冇運行
太誠實
咁點撈得起,又要俾d fans插
我覺得內容上佢每句都啱喎
不過佢本人講就比較奇怪
勁能尷
痴線在講鏡
講其他人都無乜嘢
講鏡就死撚得
佢地fd底架嘛
呢句正
以後得罪完人 大大聲「大家咁friend 你唔係嬲下話?」就搞掂
陣間班痴撚線鏡粉出征佢
你都on9 吳林峰都係分享下佢嘅心境變化啫 其實都好正常呀 而且佢自己都話睇化左啦
仲有佢地擺明係frd到互mean嘅嗰種朋友 你可以將吳林峰啲建議調轉晒嚟講都幾勁
未睇
但佢把聲唱歌好撚正
睇片根本冇問題
又喺度斷章取義加鹽加醋
連登仔啲活躍份子真係仆街冚家剷嚟
俾人出精好過冇人講

其實我都幾佩服樓主一日可以出咁多post
連呢啲訪問都睇埋mark埋重點(可惜係斷章取義)
直頭跟得仲貼過啲fans
建議樓主睇多次條片理解下人地講咩先
根本唔係呢個意思
樓主去下醫生
樓主去睇下醫生
講真話啫可能佢留咗手啦已經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞