呢個年代已經係溝唔到台灣妹大陸妹,退而求其次先要港女

354 回覆
135 Like 587 Dislike
??

又係你呢條友
如果真係溝唔到大陸妹台灣妹,退而求其次溝香港嗰啲囉,始終每個地方都有好嘢
都係果句,只要你性格好嘅話,你一定會遇到好女仔
物以罕為貴
都唔係嘅
依家大陸嘅農村妹同大媽都仲會貪香港身份證
即係連登仔成日講嘅呃晒你身家個D
城市妹就好難溝
反而計落台妹仲易溝,但係就要相隔兩地
港女就已經冇掂
講起醫療福利,真係台灣好好多
人哋有醫療保險
廈門嘅福利都好好,廈門嘅市長做社會福利投入好多資源。相比起深圳,淨係識賺錢
唔知係咪講台語、閩南話嗰班人特別有愛
拎左 bc 返黎再溝
簡單
香討嗰班老嘢,教黎都冇用
反而呢度多年輕人,係最需要吸收正確知識嘅階段
大陸雞尤其二三線城市果班, 好多女都做過雞,
由城中村髮廊200水一Q, 做到大酒店桑拿1000水一Q, 日日比成千上萬條J一出一入過,
又或者農民出身, 冚家都係農民, 小農DNA, 你中出條女搞軭晒自己DNA,
唔係話香港人乜柒優越感, 都唔好作賤自己, 拉低自己水平娶件負資料番黎,
娶件大陸雞, 一陣鵲巢鳩占, 踢走老豆老母到時真係仆街唔好喊, 除非你好憎老豆老母
所以真係寧願單身都唔好嫁大陸雞, 好多人娶大陸雞都冇下場,
一係戴帽一係離婚比人分身家
港真,如果係打醒精神,依家去搵大陸妹都會搵到好既,始終人口龐大。

要搵既話真心推薦我上面講既方法,用fake gps定位去啲窮少少既地區,花少少錢發下微信紅包,然後抽時間上去見面決定關係,要搵到一個正既後生女都係有可能。

你係香港如果你30幾,想識23, 24係絕無可能....大陸反而係接受到,佢哋啲後生女好早離開屋企做野,你係照顧到佢,show 到你有本事,人哋都肯跟你既,當然唔係話跟你落黎住劏房,起碼你都要有間公屋或者居屋先啦。
BC依家對香港人嚟講都變公廁啦
物以罕為貴,而家個個都去英國,啲女仔點會覺得威
你呢段潮文咁似上一個年代嘅
成個post有浸香討味
我以前三十幾都有十幾歲香港靚妹鍾意我所以都係睇你個人靚唔靚仔同埋有冇才華

如果要發紅包溝女,不如唔好要
正如喺香港,你要送CHANEL 先溝到女,呢啲女一啲都唔值錢,咁你不如去叫雞
鄉土淨係識盲目撐中
我呢度係理性討論
如果你唔逃避嘅話,認真啲諗其實係啱,時代真係變緊
而且BC拎完之後,你已經完全融入咗英國啦
仲得閒返香港咩?
同埋英國啲女仔都好好
佢襟兄弟停瘋都係, 個假波港嬸淪為有錢佬肉便器,去中國扮小丑搵錢,不停生仔但冇人會埋單
始終靚仔靚女係少數
有個台灣朋友問我:為何你們香港人完全沒有民族意識?
https://lih.kg/2985538

其實送外賣同清潔工人係高尚過警察、健身教練、基金佬
https://lih.kg/3073903

好簡單一個問題:窮人點解唔自殺?
https://lih.kg/3239714

幾個月之前話香港人完全沒有民族意識,而家係咁叫人同大陸/台灣人給婚

之前又話送外賣同清潔工人係高尚過警察、健身教練、基金佬,但係最近又叫窮人自殺。

總結:白卡一個,一係attention whore
廢話,你係香港真係要發Chanel 啦,但係大陸唔同喎,如果問你拎紅包要一萬幾千可以直接pass,但係好多都係問你拎一百幾十啫,當然你自己要識分係咪網絡乞兒 (例如佢同時問100個人拎100,都幾賺)。

但係好多時佢哋咁做都係有原因,一來係大陸太多窮撚都係日日口花花抽水踫運氣,二來你連少少錢都出唔起,佢知道你都係白撞多,咁唔使傾。講真釣魚都要魚餌,你仲叫人去旅行落酒吧識女,咁你請女仔飲杯酒都要卦,少少錢都唔肯出,你旅行開銷咪仲大?

假膠你就收皮啦,on9仔。
我有打算去中亞搵㗎!
你講緊王菲定張柏芝?
其實你咁樣即係更加證明我講嘢係理性分析,唔會有偏頗嘅立場

如果討論,淨係識盲撐,咁樣只係圍爐取暖

正如我會屌香港警察,亦都會睇到香港人嘅問題
睇你講嘢 你溝女方法都幾失敗
我一個人就唔會特別溝女,通常都係互相吸引、好自然就會係一齊,從來都未試過單身期超過一個月

而且講錢你一定唔會比我多
內地幾百蚊點會問你拎啊用吓腦啦上海依家都搵萬幾蚊一個月,邊有女人會唔要面子走去問人拎錢仲要係拎幾百蚊咁少

你溝嗰啲應該係豬扒你

樓契見過未?我仲有好多份呀⋯我講嘢一般都有證據,你冇權話我係假膠

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞