呢個年代已經係溝唔到台灣妹大陸妹,退而求其次先要港女

354 回覆
135 Like 587 Dislike
依家同以前唔一樣
我同好多大陸一線城市女仔、台灣嘅女仔朋友傾開
00、90後對香港身份證係完全唔稀罕

唔似上一代嗰啲大媽,見到香港身份證流口水
大陸同埋台灣人甚至乎好唔願意嚟香港住
因為已經唔係話特別有錢,仲要住得咁細
醫療福利又唔夠台灣好,生活福利又唔夠廈門上海好
講緊而家內地杭州條街地下仲乾淨過香港,啲人仲有禮貌過香港(二三線就冇禮貌)

香港人冇咗身份證優勢,所以要溝台灣妹大陸妹都要睇返靚唔靚仔、有冇錢
想識日本妹、韓國妹又要識外語

呢個年代真係退而求其次嘅話,先唯有要溝港女

同我果個年代,完全相反⋯我嗰個年代香港啲女仔算係賢良淑德
香港有少少條件嘅男仔都會周遊列國,中港台日韓都會識到好多唔同地方嘅女仔
反而條件差嘅男仔只可以停留喺香港冇咩選擇權

好似陳冠希咁,佢見識過咁多女仔,最後都係唔會揀香港
你成日追擊我做乜?我都話咗輪流貼資產,你貼一份樓契我貼一份,輪流貼睇吓邊個多

結果你自己住公屋,喺度屈人哋做保安

好似台灣妹咁
比較睇重你性格,如果你成個宅男咁
真係唔會同你個過世以前台灣妹都仲會睇你香港身份證
廈門同台灣嘅性格比較接近
杭州女仔就比較有文化

日本妹就古怪啲,不過好可愛
韓國有啲巴渣,但真係好識扮靚
話說日本妹通常會估唔到佢哋諗乜
細個試過同一個日本妹一齊,去到散咗都仲係唔明佢諗乜,但好可愛係真
米sir都叫做做開生意見識過唔同地方嘅女仔
呢個post順便介紹吓唔同地方嘅女仔比大家了解吓
用開iphone 既我,都因為咁既原因開始買多部An機,貪佢有Fake GPS,將自己定位返大陸,開住交友APP可以識到唔同地區既女仔。

如果唔開FAKE GPS,就只會掃到深圳,99.99%係騙子同搵老襯既美容妹,想真心識人要用我依個方法。
馬來女仔係超級被動
但係如果你主動之後,佢哋都好願意向前行
只要你有誠意,佢哋都會俾返誠意你
佢哋係好少會原諒出軌
連登仔唔值得你花咁多時間
你去香討教化世人仲有意義
你想表達啲乜?
香港同內地結婚都要選擇一個地方居住
你當1000個香港內地結婚講
有800個選擇返內地住或者移民去外國
得200個選擇黎香港住,咁每日150個都唔夠啦
中國10幾億人,每日150個,唔明點解你哋講到好似大家都好恨嚟香港咁
點都有少部份家庭生活需要要來香港,始終有家人喺香港
所以諗嘢唔好咁狹窄
不過始終唔建議用交友app
中港台都係騙子多
想識大陸妹台灣妹可以去多啲大陸台灣玩下
去下啲酒吧街或者啲旅遊熱點
大家都好熱情
唔係香港差,而係優勢不再。

人哋以前係窮到褲穿窿,根本收入低之餘,無娛樂無物質無醫療。

依家雖然都係人均收入低,但係1-2線城市既娛樂同物質都好充足,大
不了去借錢,享樂咗先,最多之後做雞還債。但係同以前果種窮法唔同,
以前係你借錢都買唔到乜野,食肉食米要糧票,無娛樂,無奢侈品,
無錢係真係會餓死病死,依家就算都有依種事,都係發生係啲極窮或者
老人身上,所以你唔會再見到啲後生女為咗張身份證同間公屋甘於幫
個老坑含撚既情況。
咁我退休,得閒吖嘛
而且我睇嘢比較中肯
香討果班盲目撐內地,我覺得每個地方都有優勝嘅地方,當你盲目起上嚟同小粉紅冇分別
時間成本都係成本,日日咁得閒去旅行咩?

何況一兩晚落club可以識到咩人?本身柒既去果啲地方更加搵唔到食。依家啲大陸仔好鬼高架,平均170以上,啲大陸妹都唔介意免費俾人屌,香港人普通話差,又係出手特別闊綽,同人爭無優勢。
後生仔都難呀,00後靚女根本供不應求
係,之前有一排出差去杭州
啲女仔真係好有文化,好禮貌
成個環境好過香港好多

如果話去汕頭汕尾,嗰啲又係老粗黎
所以都好睇地方

香港始終太細,我叫做賺到錢,我喺香港生活都叫做開心,但底層嗰班真係辛苦好多,與其係咁,我寧願去台灣或者杭州成都嗰啲好過
你要靚仔,同埋風趣幽默
真係溝唔到女,退而求其次搵香港啲女仔囉
香港都唔係話一定冇好女仔,如果你性格好嘅你都會搵到好女仔,順其自然係最好
所以話而家溝大陸台灣後生女仔,難過溝香港嗰啲
樓主五毛狗又踩港女
好肯定佢係支那人
否則唔會成日咁踩港女
依家內地台灣好多文青風女仔,好吸引
算唔算認真鳩噏
有數得連,18-30歲嘅女一億人都冇,要食得落嘅可能得2千萬人,上面有啲條件嘅人都mark咗啲好嘢,淨低嘅好嘢根本唔多,大陸女而家變咗高溢價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞