[網球] ATP & WTA 討論區 (42)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
細牛Drop shot唔係就咁打亂對方節奏咁簡單
真係當係一種進攻武器
下下winner咁
如果細牛接班兜個
佢gs數應該20+

兜當年初期有老野後期有祖競爭
現在細牛同期無對手
*兜哥
要睇後面有冇爭勝心big3咁多成就某程度上係push 緊對方去higher level,再加埋冇大傷先得(就算有返出嚟都要好快pick up番狀態)
Miami open Iga 可能八強已經要對rybakina 😂 佢可以番去不斷睇playback 諗定點打 😂
好過一輸波就講句rib pain喇
近期明顯係唔夠ryba打
快波都打到勁靚嘅drop shot球感超好
應該唔會之後15年都冇對手出現嘅
分分鐘rune已經係
叫佢唔好成個baby 咁先
Rune有屎味
Instagram Twitter煩到仆街
佢贏祖贏1000就真係以為自己一線、天才
好心學下細牛啦!
遲下baby rune會唔會學屎做埋youtuber?
Iga先前咪喺Dubai決賽俾Barbora技術性擊倒
好難話佢unbeatable掛
Iga係勁嘅 泥地直頭世一級數
但係打其他場地實力冇咁超
尤其是開波咁普通
兜哥正式跌出top 10了

912個禮拜,自從2005年開始就未跌出過
簽埋Ben Shelton
好似沙巴咁 特訓下開波 應該就得
或者再精練其他絕殺 好似Henin / Hingis 咁 相對細粒冇ace serve 都掃左好多個GS 😂
19歲已經Top 10係好勁,睇多兩三年先
唔一定要好似牛19歲贏GS先叫勁
而家係撞板期,睇佢會唔會成長
場上表現撞板有咩所謂,係場外行為令我覺得佢要成大器首先唔該改善下啲態度
廢老19歲嘅時候其實都係撞板期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞