[網球] ATP & WTA 討論區 (42)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
細牛
細牛之前兩個紅土250 一冠一亞 打得幾好 不過D對手偏弱 不過以佢嘅走動同力量法網應該好穩陣八強四強 😅
前一晚講牛打sinner輸個場又燈中幾次
sosad
我初時以為梅總嗰場會打3 sets, 至少1 個tiebreak. 女子又係3 sets, 最後Sabalenka 贏, 因為過去係咁, 我估好多人都諗唔到兩場個結果係咁
梅有啲意外
但最意外的我覺得係月巴炒iga炒到咁
家下iga唔似unbeatable
我個人睇法:

如果Sabalenka打得好, 係勁嘅. 今日佢嘅最大敵人應該係自己, 10個double faults. 唔係話贏硬, 只係輸都唔會輸得咁難睇

其實Rybakina都唔差, 唔洗講

Iga Swiatek 特點係穩定, 佢係勁過大部份人, 問題係, 如果對手強, 佢就打唔贏
又唔好講到IGA咁長win streak只係識恰魚腩咁
沙巴, 月巴順我覺得之後打贏iga的機會都唔細
iga實在太拿度, serve完全唔係weapon, 得return係
但沙巴啲線同力今年又進步, 月巴我少睇, 但個場就iga完全搞唔惦
佢前排贏doha都講過I'm not Rybakina or Sabalenka
家下會似三個, iga入最多四強, 但撞到佢地易落馬
兜同big 3另外兩個唔掂嗰陣戰術會多啲變化,Iga都冇嘅
睇到我唔小心訓番
大家改哂口叫牛哥
Yes 宜家睇sinner呢d好過
Rudd無哂影
Go back to where he belongs!

Paul Rudd

Casper Ruud
https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/1637588933180792832?s=20
Elena
佢同Saba一樣 都要控制自爆網球嘅問題
本身Elena今次IW真係狀態普通(條簽其實都算惡)
唔同Iga Saba嗰啲一路輕鬆掃人走
UE多 正反手轟晒出界好正常
八強對Muchova運氣差少少就出局

但係四強對Iga係手風極順
佢自己都話係最高水平
可能係球風相剋?
啲return好深iga招架唔到,回到啲波又慢啱晒月巴抽落去
睇番女單個tb 真係鬥自爆
真係 自爆網球
大量mini break
莫把馮京當馬涼
Rudd 同 Ruud 讀音都唔一樣
90後已經成為細牛玩具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞