[網球] ATP & WTA 討論區 (42)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
個動作好流畅 流暢到你以為佢係日日練咁 😂 仲要有貼網又近角位 有時仲要向外旋轉點打
Pegula Vs rybakina 係破發大戰 完全冇穩定性可言
我唔知睇緊啲咩
兩位啲關鍵分 手軟到一個點
自己serve game 成日0-40 😅 尤其係Pegula 1st serve % 好低 …… 不過好彩Ryba 又成日打出界/落網 先6:6 🙃 睇比數好似好緊張 其實少少悶
Elena大部分發球局都發緊波瘟
Pegula一早應該收咗呢set
有兩次serve for the set嘅機會
偏偏嗰兩個game發埋波瘟
如果佢兩個用呢個狀態去打之前 d rounds 應該out 左好耐 😂
應該會好似Saba咁
要停幾耐
Sinner 打其他人其實又唔係十拿九穩 細牛就真係全面好多 絕大部份人都係輕取😂
Pegula Vs rybakina 第二局又係破發大戰 好多break points 😂
World number two Aryna Sabalenka said she has withdrawn from next week's Charleston Open after picking up an injury in Miami.

Saba都傷
熟悉既WTA味
兩位喺發球局繼續手軟
又互break 唔講以為係WTA250 比賽😂
其實都係得一座
祖打梅係5.1:4.9
祖打細係2.4:7.6
兩位都越打越燥
Pegula 已經係第3/4 次自己serve 0-40…… 🙃今日呢場明明係易嬴 輸喺完全係輸自己…
撞正Elena開波最唔順嘅一場
但係佢好似仲大鑊
月巴
Set 2 leads 3-0 都可以輸 4-6 😕慘敗
今日ryba都係繼續妹
pegula依舊係老問題 有能力掃走普通球手同好少爆冷
但一對差唔多lv既對手就會自動廢咗 永遠爭唔贏
千金係咁 遇到同級既對手就會完全爭唔贏
永遠都係咁 所以從來唔睇好佢 勁極都只係長期semi final料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞