[IVE] i大討論區(15) 準備交學費啦 !

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
巴打們 IA係咪唔計gpa㗎?

IA聽人講得PASS同FAIL
工程科個D IBSP好似就計

即係得engineering先計 gpa
leisure IA淨係睇pass??

多數係
天水圍點搭車去青大最快
上次上網睇人去美孚轉巴士 點知搭左去青衣邨 最後搭的士先去到交學費
報左個shape既top up degree
面試果陣個阿sir話英文會比HD難好多
所以想問下有無咩班可以改善下英文
唔該曬

睇過啲入左shape既師兄師姐做既fyp,又錯grammar又串錯字 我諗shape對學生既英文要求應該唔係太高,得閒上YouTube睇下啲academic writing for college student已經好夠。

SHAPE聽聞有報就有得讀,唔知係咪
天水圍點搭車去青大最快
上次上網睇人去美孚轉巴士 點知搭左去青衣邨 最後搭的士先去到交學費

葵芳>校巴/88C小巴

10分鐘到青i門口
校巴9 A.M. 最後一班
btw 放學4:30都會有校巴車你返葵芳
FOR N賤同學:

無讀過M2:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLzDe9mOi1K8pnVSla64RHngkdLHCGUFce

基本既Differentiation,Integration,vector,matrix
唔同課程有唔同需要
想準備可以睇睇
IVE份卷一定淺過DSE程度N倍
程度深既可以唔睇 學下點用就OK
Ive 測量要幾多gpa先升到degree,hkdi 都計的話
Ive 測量要幾多gpa先升到degree,hkdi 都計的話

你搞清楚DI同Thei先

我幫fd問
有冇手足有 8月中 HR考試既範圍提供下 我個MISS 乜料都唔肯比

我幫fd問

Thei
唔該我想問下呢
我上網睇 shape個網
building services入學要求要 bs high dip
如果我 ee high dip係唔係唔比我讀
還是要 interview咁樣
唔該唔該

我幫fd問

Thei

2.6 or above
有冇手足有 8月中 HR考試既範圍提供下 我個MISS 乜料都唔肯比

push

我幫fd問

Thei

應該HD升THEI乜野科都好
預2.6應該就最穩

我幫fd問

Thei

預2.6應該就最穩

工程科啦

我幫fd問

Thei

預2.6應該就最穩

工程科啦

2.6-2.7穩

我幫fd問

Thei

預2.6應該就最穩

你本身hd讀咩?
天水圍點搭車去青大最快

葵芳>校巴/88C小巴

10分鐘到青i門口

想問好耐 校巴咩樣 &係葵芳邊個位?

我幫fd問

Thei

預2.6應該就最穩

你本身hd讀咩?

天水圍點搭車去青大最快

葵芳>校巴/88C小巴

10分鐘到青i門口

想問好耐 校巴咩樣 &係葵芳邊個位?

葵芳D左些少
屯i好遠
屯i好遠

拖sir翻TM咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞