[IVE] i大討論區(15) 準備交學費啦 !

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
HD想申請持續進修基金係咪要返學校拎表??
同埋要準備d咩?
我今年第二年先識申請

有得申請咁爽 ?

PT HD?

我就係今個sem應該跌0.4 CGPA應該得返3.45
想3.5畢業

SEM 4/5一定會升翻
SEM 4 10個有9個都升
SEM 5就睇你FYP

SEM 4唔係有語文拉低個grade ?

SEM 4你叉足電啦

唔想做project 啊

Design b 舒服過design a
Layout 唔洗畫。IAQ好簡單
Lan4101出左retake成績味??
HD想申請持續進修基金係咪要返學校拎表??
同埋要準備d咩?
我今年第二年先識申請

有得申請咁爽 ?

PT HD?

full time 有冇得申請

話你知,就算拉都冇SEM 1-2咁高,因為你到SEM 4嗰時,個credit分一定細過分母,你頭幾個SEM 夾夾埋都讀左成100幾200個credit,當你SEM 4有70個credit
70/2xx個影響力細左好多。
相反,SEM 2: 7x/6x個影響力可以好大
所以SEM 2至3個分會決定你既生死。
SEM 4/5係畀你拉多少少同幫你穩定個分。要爆就係SEM 1-3
但如果你SEM 3有成CGPA 3.5x,咁都有機會追。但3.4就 (Engine科)

想3.5畢業

SEM 5就睇你FYP

話你知,就算拉都冇SEM 1-2咁高,因為你到SEM 4嗰時,個credit分一定細過分母,你頭幾個SEM 夾夾埋都讀左成100幾200個credit,當你SEM 4有70個credit
70/2xx個影響力細左好多。
相反,SEM 2: 7x/6x個影響力可以好大
所以SEM 2至3個分會決定你既生死。
SEM 4/5係畀你拉多少少同幫你穩定個分。要爆就係SEM 1-3
但如果你SEM 3有成CGPA 3.5x,咁都有機會追。但3.4就 (Engine科)

想3.5畢業

SEM 5就睇你FYP

你tran到yr1姐

想3.5畢業

SEM 5就睇你FYP

你tran到yr1姐

唔係 tran哂sor 佢唔俾我揀黎讀 一定要tran哂6科
其實我英文仲好過其他科 唔係sem 1科discussion太西焗tran 已經個個sem多條A屈分

想3.5畢業

SEM 5就睇你FYP

你tran到yr1姐

唔係 tran哂sor 佢唔俾我揀黎讀 一定要tran哂6科
其實我英文仲好過其他科 唔係sem 1科discussion太西焗tran 已經個個sem多條A屈分

你唔係上年讀左1年咩
點會轉得晒
你個1年讀晒5科英文?

想3.5畢業

SEM 5就睇你FYP

你tran到yr1姐

你唔係上年讀左1年咩
點會轉得晒
你個1年讀晒5科英文?

想3.5畢業

SEM 5就睇你FYP

你tran到yr1姐

你唔係上年讀左1年咩
點會轉得晒
你個1年讀晒5科英文?

點會一轉就轉到6科

SEM 5就睇你FYP

你tran到yr1姐

你唔係上年讀左1年咩
點會轉得晒
你個1年讀晒5科英文?

hw 冇tips
最後1日 r到cw d tips
求你合格
求sem 3 all pass
all pass好似上個sem咁即捐$300

過3.5即捐350

過3.5即捐350

過3.5我捐1500
3.5。
3.5 up
有無人讀沙田

係咪個個sem都有夜校
(如果個科開得成)
請問LAN4108如果呢幾日都冇收到restudy通知 係唔係即係我有八成機會呢科已經合格? thanks
請問LAN4108如果呢幾日都冇收到restudy通知 係唔係即係我有八成機會呢科已經合格? thanks

15號咪知囉
呢啲好難講
keep 到3.8up就夠升更好
唔該點都要保住2.6既歐霸杯席位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞