[集思廣益] 移英必帶/運清單

480 回覆
25 Like 85 Dislike
如果唔想坐Tube耳聾, 就買Overear 喇
事後丸
想問下colour con係咪選擇好少?上網睇d款都少kam
pack完箱有罅位可以塞tempo
如果要有安全感先訓到
要拎自己用開嘅寢具
聽返嚟 英國一係冇 一係貴/ 廢的東西

1. 中式刀具
2. 海味花膠 杞子圓肉
3. Switch遊戲 繁中版 唔係隻隻Game都跟機語言
4. 12蚊店/ living plazas所有塑膠製品 英國嘅膠品一係垃圾一係樣衰
5. 12蚊店/ living plazas的廚房用品或雜物 原因同上
6. 乾衣機 直立式好似衣櫃啲風係下面吹上去嘅乾衣機
7. 中式/ 台式 茶包
8. 針線 件衫穿咗少少又唔想掉 聯兩針補得返 英國針線貴又少顏色

最好喺香港時睇定英馬啲野有冇得買 同幾多錢先
同埋好多人話XX英國都有得買

但英國好大 佢嗰度有鋪有得買 唔代表你落腳嗰度都有得買 就算大家都住倫敦 以香港做例 將軍澳有得買 唔代表屯門都有得買

最好都係常用嘅買定過去穩陣
留意番 呢邊唔一定緊廚好多時open kitchen
豬肉刀
12蚊店買打邊爐個枝野 唔買真係後悔
刀架amazon 有呀
咁你拎個蒸焗爐托柒
可能我唔識search
Amazon 買刀認証有d煩 特別新acc 新住址
太多stabbing, 搞到買刀好煩
air flyer/ instantpot 同 蒸焗爐 用途都好大分別既ching
刀架…… 唔係刀 刀去home sense 個啲買
1) 香港多選擇D (價錢/ 大細/ 卡通公仔特別版)
2) 重野/ 大舊野船運好過黎到先買
船運最少都兩三個月
果樣嘢好鍾意/珍貴,或者可有可無到三幾個月唔使用先要運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞