[集思廣益] 移英必帶/運清單

480 回覆
25 Like 85 Dislike
檸檬酸平時咖啡機熱水煲有得直接浸就有效果
蒸爐出蒸氣個位應該好難清水圬
你可以試左效果先
英國好似無蒸餾水,多數有minerals
我有諗過淘架電動單車過去

睇過下全球好多電動呢啲都係MIC 淘寶賣幾千蚊 去到英國就係幾千鎊

就算聲稱係歐洲製嗰啲 都唔知係咪中國代工貼牌

嗰D start ups點會咁易搵到歐洲廠大量生產
Thanks! 睇到Amazon jp都可以包稅運英國,睇下有冇d平少少嘅選擇
有單車就可以帶埋,踩單車返工慳好多錢
走之前黎兩星期先
用你香港習慣既生活方式咁過
實驗室用可能有
良知
我睇過淘寶買一架 或者喺香港買
搵船運過去

應該都唔使8000 一萬都有找

冇記錯電動呢啲生產係好污染環境 梗係喺人地國家整
或者個車架就歐洲製 最後舊電池都係MIC
我無研究過
但覺得英國成日落雨,我都係鍾意揸車/ 搭車多D
而且又唔知泊邊 大陸嘢唔知用到幾多次,保養維修唔知點搞
碧蓮好似有送隻匙
最少我依家用緊嗰隻係
求相 等me去買先
諗住去近近地嘅地方用嚟代下步

唔知泊邊 同唔知用到幾多次保養呢啲 我反而唔多擔心

英國咁多偷車賊 一萬幾千用到一年我都覺得值回票價

喺當地比幾千鎊 之後比人偷撚咗會心痛死
唔知講咩好
移英去吹奏淘寶ebike
小心舊電唔啱英國regulation爆炸燒到保險唔包

平價ebike呢度好多都係幾百鎊
高質量嘅嘢反而信淘寶都唔買德國製

呢個post真係好多嘔心奇怪人
覆埋呢個唔追post

On9
都用咗好耐唔知依家仲有冇跟隻匙

或者試吓Persil個電話

或者有冇frd飲開蛋白奶粉佢哋可能有多
同埋係街好多有得租
有單車有電動單車又有scooter
你夠奇撚怪
識嘅知就唔使問啦

你話有平價e-bike幾百鎊有交易 咁例如呢?邊個牌子?我就係喺Amazon搵過好多都四位數兼MIC
係Amazon未必反映到當地物價 但對未到埗嘅人嚟講都有得參考

上面有人話要帶牙簽 都有其他人覆on9 不過人地cap埋圖搵到的確有幾鎊一千支牙簽 咁發問者咪知道又知道咗樣野 你打咗成抽字就淨係得抽秤 連個平價e-bike reference又冇 得把口有有有

仲有你係咪睇漏咗或者喺香港買搵船運過去 我有話得淘寶呢個option咩?只係懷疑緊聲稱係歐洲製嘅實情可能都係中國代工貼牌 或者得個車架車轆係歐洲製 咁都可以理解成吹奏

同埋歐洲夠好多人用小米電動車 香港賣2999 英國賣499 不過係鎊 啲外國人一定好on9唔走去買德國野走去買小米

唔想係樓主個post罵交 千祈唔好再追
Made in Japan 嘅家品
佢屌咗好多個想喺香港帶嘢過去嘅人
唔洗理
自己用得著就買
香港買家品嘢咪又係淘寶貨

我無論買幾多非mic貨都彌補唔到買一件mic嘅罪過唔好解釋太多
真空煲
高壓煲
米(偷偷地)
靚茶葉
海味
係呀 上面層主話驚買唔到黃丸仔要喺香港買定
出去搵屋勁多廁所鋪地毯
一見到就幻想馬桶側邊索咗好多尿
佢地bathroom真係預人淨係bath
無諗過人地要shower
啲水費咁貴 講真有幾多個會成日bath

仲有好多R爆頭設計
舊少少嘅屋living room一定有幅牆係fireplace/ 偽fireplace
明明唔再燒log 都要擺個唔會用嘅電暖爐扮fireplace
搞到成幅牆咁就無得用

2000嘅屋入面嘅電線制式可以有兩條啡色電線
英國真係太多on9嘢 千祈唔好嚟

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞