三叔電子門鎖

94 回覆
1 Like 5 Dislike
睇中左dp609wifi, 格價發現PLX比GOBX貴900, 但後者都係PLX安裝, 咁係咪應該搵GOBX買呢?
有無用家分享下優/缺點~
PLC ?一定貴
我都係d 街鋪連安裝 平過plc 好多
不過你問清楚個價錢包左安裝費未就真

用左半年 暫時無投訴
計晒安裝PLX=50XX, GOBX=41XX
非plc 做維修要比上門費好似
但個差價夠比2次以上
長知識
有冇推介
厲害
求介紹

Philips ok嘛
好老實,依家唔係小米Apple HomeKit 即Aqara或者係大陸design嘅Lockly,其實依兩個牌子都係刻意冇加上網,要Hub

唔怕hang就Yale鎖鋼水好少少

Philips得閹割版,而且人面識別唔知上咗去邊

其他都係OEM

初創係還可以,但鋼水真係差,不過電子嗰part好正常,好多人5至6年都冇問題
siemens 會唔會都okay?
落咗大陸OEM
609個wifi零件有冇得獨立買

之前柒咗買咗冇wifi嗰款
其實除左Aqara係咪無類似款support Apple Home Key?
我見其他support嘅外國款都係細鎖
只可以試吓搵Gmarket
用過

買番黎自己開窿裝啦
最難都係開窿度位
鎖其實唔貴,最難係安裝同售後
先問代理

再搵Gmarket,最後淘

淘就一定有,只係唔知是否二手
總之唔好買網絡熱推嘅Lockly

Lockly最多PR打手
已經好成功咁響網上有人問邊隻電子門鎖最好,答案總是Lockly
吹到話係美國多年經驗鎖類專家
以下呢位強国人就係美國多年經驗鎖類專家

個密碼鎖又有咩咩專利
仲成日標榜話佢用機械鎖

其實除咗Samsung之外,其餘大部份電子門鎖都係用機械鎖
不過又咁講,佢個密碼keypad 又真係最似樣嗰隻

當你出門口掉垃圾,冇咭冇電話係身,指毛又唔work,個密碼就係救命方法

當然你話冇人睇到就冇事
我出門口掉垃圾,因為我污糟

所以用手指背好似手機解鎖咁掃九宮格

利申:用緊飛記
仲諗住等新款
真係唔知喎!原來已經賣咗個品牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞