爬蟲討論區2 (守宮/蜥蝪/龜/變色龍/蛇/蛙)

564 回覆
14 Like 4 Dislike
貧窮限制了我的思想
呢間好似成日都拎Capp黎打飛機
豹?肥尾?Setting如何?
如果屙左水蛋咁拒食就好合理
綠屎有冇影低睇下
因為綠屎嚴重嘅可能係腸胃有菌
坊間做法可以加bac比佢吸收睇吓有冇改善
(不過bac唔係藥只係益生菌 唔好博命餵)
同埋隻爬夠唔夠肥 有冇收尾?
如果條尾仲肥都可以等佢食完bac靜養幾日 keep住夠溫
一兩個禮拜再試下餵睇吓會唔會開返口
佢d 靚野好似唔賣俾香港…
香港人出手咁低又死r爛r先幫襯佢一隻半隻
佢賣比大劣仔好賺好多 況且人哋當佢神咁拜
咁做生意嘅嘢都冇人會想同錢作對
咁做生意係冇乜問題
邊間
做生意冇問題,但食人血就仆街咗啲
Capp真係好on9,發現嗰個都拎唔出佢有咩特點,如果你話係line breed都冇咩好講,但死都要話係基因
今年韓仔啲睫跌到仆哂街都冇乜人接
除咗巨人R屬有咩唔跌?
肥尾不跌反升
跌到仆街喎,ap 上年7k今年6k仲要啲人啱啱可以散貨
除咗巨人同Naultinus其他都跌到跳樓喎
真咩冇睇行情
之前聽班人講仲以為升
通番關啲大路嘢係上邊日日車落嚟個價咪冧
係啲罕有嘢大陸仔冇個價先仲係到
如果係咁
其實cappuccino 只係普通深啡色? 唔係咩特別野?
真心求教
正常同基因都會有同特徵,但韓仔show出嚟隻隻都唔同都叫Capp
黑色又叫橙色又係深啡色又係

Btw有鬼佬話super Capp出唔到下一代
利申冇Capp 得缺黃
冇左舖啦自己人係個gp圍爐就有
豹紋同鬆獅算唔算香港第一批蟹貨嘅爬種
啲價賤撚到都冇心機玩
睫先係,300都冇人接

不過香港玩爬係咁,永遠都唔會諗清楚,只要有一種野/基因有市場大家都9衝去繁同一個種,之後市場就泛濫,其實想食到條水,一係你就做紅自己,夠出位,等人跟你玩嘅基因,如果唔係香港成個爬畀都死

豹依家大約咩價?
Bn真心唔明點解要咁貴
反而好欣賞外國玩豹個心態好好多
真係重質選育唔係鳩配求量多散貨
上網收百零二百已經有條tremper
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞