唔見八達通 發現有人用我張野 報唔報警好

186 回覆
530 Like 28 Dislike
留一留tg得唔得樓主 想知你係邊度唔見

留咗2次言
之後仲留埋tg 仲唔係心虛

真係唔撚怪得會用執翻黎既私人八達通,咁撚低智自己留名俾人捉
唔理佢執到個張係咪樓主既
依D敗類一齊送埋佢入冊啦

呢d 應該罸錢就算
唔理佢執到個張係咪樓主既
依D敗類一齊送埋佢入冊啦

呢d 應該罰錢就算
報啦 唔洗講咁多
打擊 拾遺不報撚
記得報完影相 一陣無圖就...

tg我 想知你邊度唔見
其實可能係執完準備第朝拎去警局,
買野食個陣拎錯八達通
ggoctopus11

報 殺一警百
唔報生仔冇屎忽
生女有jj
警察唔會做野
我張個人通比人執到,毒撚無出街,個幾星期後先發現報失
睇返記錄每日由柴灣搭去九龍塘,搭左五日搭到就負就百佳買到負
有咁多次出入閘+超市記錄,乜鳩都捉到啦掛
我一個月見無回音,去問話唔夠證據,查唔到邊個。
所以除非你係大sir個仔,否則收得皮
咁撚樣都要開post問人
大家揸車小心啲好 BTW依家上水即係嚟炒花生期貨姐
警察唔做野係一件事, 千其唔好俾佢地晒走唔落案
大家揸車小心啲好 BTW依家上水即係嚟炒花生期貨姐

最多咪炒車
警察唔會做野
我張個人通比人執到,毒撚無出街,個幾星期後先發現報失
睇返記錄每日由柴灣搭去九龍塘,搭左五日搭到就負就百佳買到負
有咁多次出入閘+超市記錄,乜鳩都捉到啦掛
我一個月見無回音,去問話唔夠證據,查唔到邊個。
所以除非你係大sir個仔,否則收得皮

多謝分享
好彩佢地唔做野
報驚
用你少少錢就報警 笑撚左

戇鳩
用少少唔係用?
有次見到有個中年阿叔
係759買勁多野
佢俾錢個陣係個褲袋搵咗陣
拎咗張小童八達通出黎俾錢

個刻真係覺得香港真係仆街何其多
細路仔錢都拎黎用
一日幾千人唔見八達通,警察真係會做事?

好多年前試過報另一樣刑事野
佢要我俾證據佢先開file
幾時舉證責任要係受害者負責
今次八達通公司都有record佢再耍我實mark佢number投訴科見

就算佢真係要你有證據,你無咩?無你點知有人用你八達通?
巴打我最近都遇到同樣情況
報失咗八達通但睇到信用卡當日有自動增值過
想問下點樣查返唔見後個record?
係你收到信退卡定主動去問?
攞到資料之後我都會去報案 屌你老母做人咁撚貪心都有
可能係一班窮人、老人家執到張八達通卡
樓主放過佢地啦

有殺錯冇放過
真係ip都唔洗check
唔報正契弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞