書展完全無focus,淪為散貨場大笪地

185 回覆
454 Like 9 Dislike

香港人睇書 笑話

年年都係咁架啦,今年先有100蚊6本咩
想買啲語言文化嘅 行左個幾鐘都搵唔到啲好嘅
屌 落三聯仲有好多本更好嘅
早知唔曬25蚊入去
係香港講文化真係食撚得屎
今年好垃圾,一開頭以為今年主題旅遊係遊記嗰種,點知原來係大阪王、京都王呢d旅遊書

岩哂香港人口味

心諗
算撚數啦
由10年開如中撚曬寫真毒,都唔想再去

首先講價錢,折完同出面用會員卡一樣,咁入去做乜?又要行、又要入場費

第二種類同出面書店大同小異,我想去買一套小說會唔齊既,做乜鳩?不過係多d既,好似成五十本一套

第三而家半個場都寫真乜乜乜,d雞行過就勁多喪屍跟住,d閃光燈係咁閃
書展?展佢隻雞個閪?變左人體奧妙展?

第四樓主講左,個門口由上面去左下面,入場之前要行3k,做乜撚?個條20個髮夾彎既路,沿路好少人都唔會有改道
呢個好撚痴線,即係廢老呀乜乜乜個d就上面直入,我要行多3公里,有雨就仆硬街
屌佢個場廢老專用?
根本無文化無內涵

經常去商務三聯睇書 博客來買書

但博客來運費貴
有d又唔送香港
但都重係平過香港既
原來都有人咁覺得,我以為自己脫節左
得一兩檔會停低睇
好多內地書
一堆幾年前無人買既書10蚊本 eg 麥玲玲,乜乜國情呀
成堆心理書,走出抑鬱
樓上成層就小朋友補充練習,補習學校

最後都係買左幾本英文小說

內地係共產中文!!係大陸啊!!

係蝗國呀
屌 講起上年去書展買左kindle,個陣無點搵過kindle嘅資料,見到個booth有賣就去睇,佢自稱自己係Amazon係香港唯一代理商,係行貨,有壞就交返俾佢整就得,點知買到返屋企發現個kindle有人用過,因為連左另一個人嘅ac,即刻打去叫佢退錢
後來先知原來kindle係香港根本無代理
仲要賣到咁貴,我自己black friday上Amazon買平到笑
就係見佢係書展擺先覺得有信譽
點知原來都係咁

佢應該係水貨有廣告版
應該賺你2-300一部啦
痴線,要等一個鐘先入到場
呢幾年d書展動漫展電腦節全部變晒質,個個都係散貨場
我覺得幾多好書喎
你冇細心睇咋下

我買咗成千幾蚊書

千幾蚊係你冇睇清楚姐,呢種書周街書店都有
去書局 慢慢行慢慢睇再買
書展唔係唔好
書展太嘈太急
我覺得幾多好書喎
你冇細心睇咋下

我買咗成千幾蚊書

千幾蚊係你冇睇清楚姐,呢種書周街書店都有

去書展係搵自己已經知道想買,但係未買的書會好D,因為你唔會可以好舒服咁睇書
呢幾年d書展動漫展電腦節全部變晒質,個個都係散貨場

動漫展散貨場都好少少, 至少有啲舊漫畫得出版社個倉有, 出面搵唔返or得返勁殘二手書

書展同電腦展散嘅貨好多都過哂時, 真係執都嘥氣
香港講文化就晒氣啦
不嬲都係架啦
傻仔先會覺得呢d垃圾cap水書展需要乜9 focus

不過今年大圍無焦點,政治低氣候,香港人都無咩心機
屌 講起上年去書展買左kindle,個陣無點搵過kindle嘅資料,見到個booth有賣就去睇,佢自稱自己係Amazon係香港唯一代理商,係行貨,有壞就交返俾佢整就得,點知買到返屋企發現個kindle有人用過,因為連左另一個人嘅ac,即刻打去叫佢退錢
後來先知原來kindle係香港根本無代理
仲要賣到咁貴,我自己black friday上Amazon買平到笑
就係見佢係書展擺先覺得有信譽
點知原來都係咁

咁仆街既!
年年都係咁架啦,今年先有100蚊6本咩

開頭幾年邊有架,我諗應該係2008金融風暴,經濟差開始有
好多年無去 根本散貨場
又多人 你去埋我個份
痴線,要等一個鐘先入到場

走人算喇
賣屎都係咁多人去嫁啦
香港人最鐘意湊熱鬧 當係周末好去處乍
理得你入面搞啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞