【毒撚改詞】[Her 觸不到的她]同 Siri 拍拖,每日生活要點過?

457 回覆
63 Like 2 Dislike
連登巴絲打你哋好,第一次 post 完整改詞上嚟,還望各位多多指教。

有無諗過,世上最了解你喜好同需要嘅,可能係你部電話?
又有無諗過,再發展落去,未來佢可能係你最理想嘅情人?
佢可以廿四小時陪住你,同你傾計,可以叫你起身返工,甚至幫你處理一大堆瑣碎嘢。
噉樣嘅完美關係,你有無興趣試下?

----------------------------------

**聽歌請按此http://www.youtube.com/watch?v=tsUg0kWqTt4

雲端情人 (原曲:攝氏零度)

填詞:雪人
編曲:Felix Chan
主唱:二進制
插畫:Mercury Chung

疏遠了的愛 冷落前塵內
進步了幾代 人類到底化不開
編製哪種愛 能讓我覓到伴侶給我下載
修復過 訊息錯誤亦能改

或我從來不被愛
血肉浪遊在迷霧蒼海
得你隨時候命伴我輕鬆跨障礙
沿路放聲喝采

如意識隔著雲端
談何為愛在殘喘
誰鬧市裡蕩迴兜圈
伴侶配合同時公轉

完美也只因你太懂計算
已把我孤單的那份疲倦 都看穿
早清楚軀殼永無存
唯獨是你的聲線動人 帶溫暖

虛構某些愛 寄住鐵盒內
領導了將來 同步更貌似分開
操控哪些愛 連共處亦靠自己單向上載
多合襯 也不過獨步人海

如意識隔著雲端
談何為愛在殘喘
誰鬧市裡蕩迴兜圈
伴侶配合同時公轉

完美也只因你太懂計算
已把我孤單的那份疲倦 都看穿
早清楚軀殼永無存
唯獨是你的聲線動人 帶溫暖

就算效能提升 高速串流場景
看遍地球名勝 光纖卻絕情
就算定期調整 安裝更多人性
你卻未曾驗證 空虛那共鳴

如意識隔著雲端
談何為愛在殘喘
誰鬧市裡蕩迴兜圈
伴侶配合同時公轉

如你已注定離遠 怎抱怨
要逼我孤單得更是疲倦 心更酸
觸不到的你卻猶存
重頭在擷取虛擬劇情 再依眷

如果巴打們有興趣睇小弟鳩噏,可以參觀一下小弟嘅 page 同 ig 啊
Facebook:http://www.facebook.com/HornySnowman
Instagram:@hornysnowmanhk

( ig 好快會有嘢睇,好似係)

斬鳩巴打好耐無見

斬鳩巴打好耐無見

雪人巴 其實有無覺得呢到開改詞post無人理

斬鳩巴打好耐無見

即係比起舊登少左人玩改詞呢樣野
破你正評處(笑)
好耐冇見喎巴打

斬鳩巴打好耐無見

一直都有呢個感覺,不過呢一刻特別強烈

我諗係文化差異吧?呢一年嚟除咗有固定客源嘅詞人同波台作品,幾乎全體仆直
破你正評處(笑)

謝水兄
好耐冇見喎巴打

我哋聽日又見

斬鳩巴打好耐無見

我諗係文化差異吧?呢一年嚟除咗有固定客源嘅詞人同波台作品,幾乎全體仆直

改詞呢種文化真係靠你地頂住啦

斬鳩巴打好耐無見

沒有了誰,這地球依然還是轉不停

斬鳩巴打好耐無見

陸陸續續都有啲小弟好欣賞嘅詞人減產,或者放棄喺兩登開post
老實講,小弟對呢個產業嘅前景不太樂觀

斬鳩巴打好耐無見

畢竟 甚麼都沒有改變

咁啱睇書睇到呢句

斬鳩巴打好耐無見

畢竟 甚麼都沒有改變

咁啱睇書睇到呢句

的確甚麼都沒有改變

斬鳩巴打好耐無見

陸陸續續都有啲小弟好欣賞嘅詞人減產,或者放棄喺兩登開post

斬鳩巴打好耐無見

留名

今次好靜
留名

今次好靜

同你個名一樣
留名

今次好靜

同你個名一樣

其實今次都係新壇第一次,我都唔識答你算唔算係個別事件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞