屌你老母臭閪,個喉嚨發炎完未呀!!!!!!

82 回覆
0 Like 6 Dislike
之前都試過痛左成個月
睇咩醫生食咩藥都冇用
之後瘋狂飲熱暖水 狂飲個隻 之後就好返
救命救命

前幾日發燒感冒,食左藥連抗生素,退左燒,點知過兩日喉嚨開始爛,兩邊生晒膿,依家吞口水好似中槍咁,睇多次醫生,佢開多一隻抗生俾我打孖食

乖乖戒口食藥多飲水加用鹽水漱口

仲有冇其他野可以做

訓一弭就痛得滯紮醒左,好撚辛苦

help

試下中醫樓上話

中西藥一齊食

樓主你點呀

啱啱去睇左中醫
建議食完d西藥先好睇中醫

仆街都係好撚痛
之前洗左2舊7 睇喉嚨發炎同發燒得2日藥 , 最後發燒無左 , 喉嚨發炎仲係到 , 最後洗多600幾睇個貴醫生問5日藥先好番

我已經睇多次貴醫生
都係冇用
次次一起身個喉嚨就好撚乾同痛

呢樣嘢基本上食藥唔會好
最多都係開paradol俾你止痛
之前洗左2舊7 睇喉嚨發炎同發燒得2日藥 , 最後發燒無左 , 喉嚨發炎仲係到 , 最後洗多600幾睇個貴醫生問5日藥先好番

我已經睇多次貴醫生
都係冇用
次次一起身個喉嚨就好撚乾同痛

呢樣嘢基本上食藥唔會好
最多都係開paradol俾你止痛

話時話其實通常傷風感冒一 兩個禮拜度就會自己好
所以其實可能唔關醫生事
係你自己醫好咗自己
買左blackmore vit b

我個喉嚨係爛撚晒生晒膿呀仆街
補下b2 la
好痛,成個喉嚨一照都係黃膿
好痛,成個喉嚨一照都係黃膿

好撚痛
食完d 19中藥肚瀉
都冇撚好過
可能Viral infection
靠自己immune system

姐係食乜藥都冇用
救命救命

前幾日發燒感冒,食左藥連抗生素,退左燒,點知過兩日喉嚨開始爛,兩邊生晒膿,依家吞口水好似中槍咁,睇多次醫生,佢開多一隻抗生俾我打孖食

仲有冇其他野可以做

我之前都係咁,食完抗生素就喉嚨勁痛,懷疑係d抗生素會對扁桃腺發炎,我最尾自己買藥房買消炎藥,any type is ok, 一日3/4 果d, 食1 q已經鬆左好多,食2-3 日冇晒事,期間熱氣野唔好食,多飲水
巴打我都係
上星期日開始發燒 後尾星期一睇完醫生 食左兩日藥發燒退左 喉嚨仲係痛到仆街
我自己照入去望仲見到有白色珍珠
食咩藥先會好架 求救
救命救命

仲有冇其他野可以做

我之前都係咁,食完抗生素就喉嚨勁痛,懷疑係d抗生素會對扁桃腺發炎,我最尾自己買藥房買消炎藥,any type is ok, 一日3/4 果d, 食1 q已經鬆左好多,食2-3 日冇晒事,期間熱氣野唔好食,多飲水

仆街冇食醫生個d傷風藥又打黑痴
之前就係食消炎藥冇用去至睇醫生
抗生素好似靜係對Virus有效
普通傷風唔係virus引起(好似係)
咁多人同病徵 前個排我又係 唔知係好彩定唔好彩 咁岩放假 病係屋企3日死下死下 我d死懶鬼無睇醫生剩係食得果定
照照個喉嚨 嚇死咁鬼恐怖喉嚨扁桃線位勁多白色珍珠,發晒炎有d出血,諗住聽日睇醫生,屎忽痕走去啪粒生蒜飲d蜜糖水 勁刺激,咳左勁大舊有血痰出黎 紙巾都包唔住 勁爽 第2日照一照 無左好多白色珍珠 繼續啪 過多幾日無晒事
不過唔好學我 人人唔同 氣管敏感個d食蒜死緊
抗生素好似靜係對Virus有效
普通傷風唔係virus引起(好似係)

Virus=病毒
Bacteria=細菌

你重讀中三生物喇
試過痛到水都飲唔到 講野就黎要寫紙仔人地先明
手術治療

tonsillectomy
咁多人同病徵 前個排我又係 唔知係好彩定唔好彩 咁岩放假 病係屋企3日死下死下 我d死懶鬼無睇醫生剩係食得果定
照照個喉嚨 嚇死咁鬼恐怖喉嚨扁桃線位勁多白色珍珠,發晒炎有d出血,諗住聽日睇醫生,屎忽痕走去啪粒生蒜飲d蜜糖水 勁刺激,咳左勁大舊有血痰出黎 紙巾都包唔住 勁爽 第2日照一照 無左好多白色珍珠 繼續啪 過多幾日無晒事
不過唔好學我 人人唔同 氣管敏感個d食蒜死緊

痴撚線
救命救命

仲有冇其他野可以做

我都有食醫生開既消炎止痛架

p.s. 我割左扁桃腺,有冇關係

琴晚訓左十幾粒鐘,每朝起身都期望會有好轉,點知都係冇,屌
好痛呀
食完維他命b飛滋都少生了
朝朝一起身都痕同痛
係咪關冷氣事
一覺醒來,仍未好轉,仲係成個喉嚨都係膿

喉膿

仲食緊抗生素
一覺醒來,仍未好轉,仲係成個喉嚨都係膿

喉膿

仲食緊抗生素

我決定放棄再睇醫生
友佢算鳩數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞