[勿認真][勿對號入座]MK學院

113 回覆
1 Like 7 Dislike
自介:
癡線佬一個,想睇癡線野可以嚟睇下。

故事簡介:
「有貴族,點可以冇MK?」By龍叔(no offence)

歡迎嚟到MK學院,喺呢度你唔會得到正常嘅教育。

我哋唔會教你點樣成為一個知書識禮嘅人,而係教你點樣成為一個頂級嘅⋯

MK分子!

葬愛家族族長:「你以為你好MK?你都未撚見過咩係極緻嘅MK!」

更新時間:每日十二點
各個有用地方嘅傳送門:
https://portaly.cc/PD0221
請放低你原本嘅對錯判斷,因為呢到係⋯

MK學院!

原本啱嘅嘢嚟到呢到可能係錯,但原本錯嘅嘢嚟到呢到⋯

一定係啱!

想睇到懷疑人生?呢到幫到你!

想睇火星文?禾邦刀里!

唔想正常?我幫到你!

一揭開下一頁,你就係MK學院嘅一分子。

「一日MK,終生MK。」By調撚巧大。
面試
「呯!」

幾乎無一忽完整嘅木門比人一腳踢開,而踢開道門嗰個正正就係鼎鼎大名嘅葬愛家族族長兼MK學院啊爺—調撚巧大。

髮型方面,佢個頭染到獅子咁金,兩邊剷青,中間就托高,個陰係長到過咗隻眼。

衣著方面,上身著住黑色皮褸加黑色打底,下身就係一條穿咗幾百個窿嘅牛仔,而對鞋就梗係白色McQueen啦。

兩個加埋就係完美組合,嗰浸MK味濃到隔離街都聞到。

「入嚟啦屌你老母!」調撚巧大指住坐喺出面嘅一個gel all back頭男仔:「你呢套咩嚟架?」

「恤衫西褲囉,正式少少啊嘛。」個男仔好有禮貌咁講。

喺正常情況下,著得正式少少去面試係好合理嘅事,但…

「呢到係MK學院啊!你識唔撚識規矩架!?」調撚巧大行到去佢面前:「你叫咩名?」

「何晉龍。」佢耷低頭,陰聲細氣咁講。

實在…太撚差喇!

「你講乜撚嘢啊!?」佢捉住何晉龍啲頭髮:「我講緊你個朵啊!你用全名出嚟行架?同埋啊,唔該比啲霸氣得唔得?」

講完佢就放咗手,啲gel就抺返落何晉龍件白色恤衫到。

喺調撚巧大轉身準備行返入房嘅時候,何晉龍一嘢彈咗起身。

「啊爺!」佢向住調撚巧大大嗌。

「點撚樣啊?」

「我係飛龍仔啊!」

「關我撚事啊!你套衫都錯撚曬!」調撚巧大依然背對住佢。

飛龍仔衝去佢面前,一手扯住佢件皮褸:「錯乜撚嘢啊!」

挑戰上級,加一分。

講完,佢就一手扯爆曬件恤衫啲鈕,露出裡面件黑色打底。

單手爆衫,加一分。

「你扯爛件衫都唔會啱返架喎。」調撚巧大嘆咗啖氣:「你返去啦,呢到唔啱你。」

「返你老母啊!我話啱就啱!」飛龍仔用下巴對住佢頭頂,一邊講一邊篤佢額頭。

好撚型,但手法略嫌老土。

BTW傷人,加一分。
二.
大家都用兇狠嘅眼神望住對方,粒聲唔出但充滿殺氣。

「你放手先啦撚樣!」

「我就係唔撚縮!你吹咩!」飛龍仔再捉緊啲:「你話放就放,我仲有面嘅!」

「咁你想點撚樣啊?」調撚巧大拎咗煙同火機出嚟:「懶得理你,我食煙。」

飛龍仔一嘢搶走曬兩樣嘢,直接點火:「我要入MK學院!」

「你話入就入啊?」佢扎好馬:「三聲後出招。」

「三…」

「二…」

「屌!」

飛龍仔一腳踢咗落佢上五寸下五寸,懷疑兩粒蛋已經碎咗。

條撚巧大頂唔順,雙手撳住下面咁跪咗落地下。

「三你老母聲啊!打爛仔交同我講呢啲!」飛龍仔比咗隻中指佢。

熟爛仔交,加一分。

「後生仔果然知規矩。」

「邊似你啲老嘢。」飛龍對住佢吐咗啖口水。

事後侮辱,加一分。

條撚巧大撳住地下慢慢企返起身:「歡迎你加入MK學院,之後嘅嘢…」

未等佢講完,飛龍仔已經轉身走咗。

「即係收咗我啦,掰鳩掰。」佢臨走放低咗句。

「依家啲後生嘅真係…」條撚巧大吸咗一大啖氣:「好撚有火、好撚正啊!」

一個著住吊帶背心、短到就見到屎忽嘅穿窿牛仔褲、踢住拖嘅綠色長髮女仔喺條撚巧大隔離停咗落嚟。

佢個陰開咗界,淨冚左眉而唔長過條眉,可見佢對MK嘅執著。

濃妝呢啲就最基本架啦,大眼仔同超濃嘅假眼睫毛都一定要有。

不過講真,都幾靚女。

呢個係院長個秘書,由此可見院長有幾識食。

「起身先啦。」佢伸出右手。

「唔該曬你啊凱婷。」條撚巧大都伸出右手。

喺條撚巧大就嚟捉到凱婷隻手嗰陣,凱婷突然發力用手背一巴煎過去。

條撚巧大挨後避開,之後就即刻彈返起身後退幾步:「你條撚樣!又想加人工?」
三.
你冇聽錯,只要凱婷摑到佢就可以加一百蚊人工,不過每日得一次機會。

「唉,我都唔想架。」佢一言不合就標眼淚:「我銀包唔見咗。」

條撚巧大有啲無奈:「你又比人偷銀包啊?又去咗其他人嘅場啊?」

凱婷好造作咁抺咗兩下眼淚:「係啊,我去咗人哋個場比人偷咗銀包。」

「咁你做咩唔去我啲場先得架?」條撚巧大開始有啲躁。

凱婷見佢開始躁,所以都冇再扮:「我屌你啦!你個場啲仔唔係樣衰就係啊叔,再唔係就不舉,啊姐我玩咩啊?」

「你可以試下…」

條撚巧大未講完就比凱婷打斷咗:「我屌你啦!我係要又長又粗又靚仔嘅嚟比我對眼同個閪享受下,唔撚係要攞苦嚟辛啊!」

「咁…又係。」

好,佢駁唔到。

「咁可唔可以…」

凱婷捽咗捽手指,條撚巧大即刻知咩事。

條撚巧大直接喺銀包抆咗六十蚊出嚟:「你拎去買煙啦。」

凱婷拎完錢即刻轉身走:「多謝巧大!」

「喂,啲嘢預備好未啊?」巧大追出去。

「喺曬操場喇!」凱婷邊行邊講。

「好彩你有做完嘢先,如果唔係我真係打柒你!」

巧大行返入去,面前嘅走廊兩邊都坐滿曬嚟面試嘅人。

「係時候做嘢喇。」巧大拎起一早準備好嘅大聲公:「各位嚟面試嘅請去到操場集合!」

講完,成班嚟面試嘅人就陸續起身,而巧大都拎電話出嚟準備跟住落嚟嘅面試環節。

「忠誠勇毅你哋可以落嚟喇。」佢喺一個wts group到講。

..

.

幾分鐘後。

四個用紋身炸曬雙手嘅大隻佬同巧大嚟到操場,而嚟面試嘅人已經開始起哄緊。

操場上面有五張長枱,每張長枱都有六張凳圍住,總共三十個位,每個位都有一包煙絲、一盒煙紙同埋一包濾嘴。
四.
「咪撚打啦你哋!都未到嗰個環節!」巧大用大聲公講。

雖然巧大講完之後佢哋冇再郁手,但原本打緊嗰啲照舊同對手眼神切磋緊。

「相信大家都見到枱上面嘅嘢都估到要做啲咩架喇,我依家純粹係示範比唔識嗰啲睇一次嘅啫。」巧大行去其中一張長枱前面:「唔識嘅就快啲過嚟睇。」

講完,一大堆人即刻衝上去圍住巧大所在嗰張枱。

巧大示範咗一次點捲煙之後,原本圍住佢嘅人就散返開,而巧大就一邊食煙一邊行返去拎個大聲公。

「首先,請大家認住喺我身邊呢四位負責檢查煙同埋維持秩序嘅人,因為郁佢哋四個嘅人係會被即時取消所有環節嘅參加資格。」

講完,大家嘅目光就轉向四個大隻佬,而四個大隻佬就分別行去四個角落嘅枱到坐鎮。

「今次嘅目標係捲二十枝煙,規矩係唔可以用任何身體以外嘅嘢。」

「最快搞掂嗰十五個被會即時取錄,淨低嘅就要等下一個環節再努力。」

「搶位方面,只要嗰個人坐咗落去,個位就係屬於佢,邊個再郁佢就會被即時取消資格。」

四個大隻佬都向巧大表示準備好,而巧大都清咗清喉嚨:「而家開始!」

講完,操場上面嘅人就喺一瞬間分成咗兩批,而巧大就決定休息陣先。

熟嘅全部衝曬去搶位,而唔熟就企喺原位郁都唔郁。

面前上演緊嘅係無規則嘅搶凳仔,有人智取,亦都有人用武力。

武力嗰班冇咩好講,但智取嗰班就勁喇。

有啲就喺兩個打緊唔為意嘅時候搶走張凳,原本打緊嗰兩個呆曬咁棟咗喺到。

另外仲有啲直頭係崇尚和平,用對枚等等嘅方式嚟搶位。
五.
當然,都有人仆街到輸咗唔認數夾硬搶凳。
過咗一段時間,三十個位終於坐滿曬。
用武力爭輸嗰班全數負傷離場,同場邊冇參與今次搶凳嘅人一齊等下個環節。
見大家都預備好,巧大都拎返起個大聲公:「整好就舉手,而家開始!」
講完,幾乎所有人都即刻將所有原材料倒曬落枱面,長枱瞬間變到好似製毒枱咁,煙絲鋪滿曬成張枱。
因為煙絲同濾嘴嘅包裝袋袋口都比較窄,要伸手入去拎嘅話會慢好多,所以倒曬出嚟呢個舉動對大多數人嚟講係十分明智。
但對淨低幾個冇倒出嚟嘅女面試者嚟講,佢哋根本唔需要去浪費嗰幾秒嚟將原材料倒出嚟,因為佢哋手夠細,唔會受到袋口窄呢個問題影響。
不過方法係點都唔重要,最緊要係快!
頭十枝對佢哋嚟講完全唔係咩問題,只要沿用一般嘅方式捲好,之後再用脷尖嘅口水將佢封口就得。
對於熟手嘅佢哋嚟講完全唔係問題,速度可以話係肉眼就嚟跟唔上。
但由第十一枝開始,大部分人嘅速度都開始減慢,因為口水已經唔夠用。
小部分人堅決要咇口水出嚟,而一部分懷疑缺少面部清潔嘅人竟然開始轉用面油嚟封口,真係充滿個人風味。
仲有一部分人可能因為急尿,直接將尿痾落隻手到代替口水,直頭係超出咗常人嘅想像。
鏡頭轉過嚟其中一位叫淼姐嘅女參加者呢邊,佢竟然…
將枝煙抺落個閪到!
佢哋因為唔夠口水,而轉用閪水!
真係痴撚線,完全係可以聞到枝煙多咗浸海水味。
果然人如其名,真係好撚多水!
純粹唔知叫咩名好,冇咩特別意思。
六.
經過一段時間,淼姐率先完成二十枝煙。

雖然有啲海水味,但枝煙係一個完美嘅圓柱體,而且煙絲都有填滿。

嗯…真係好令人懷疑佢做過啲咩訓練。

其他人見到淼姐完成咗,都開始心急起嚟。

所有人進入戰鬥階段,開始對身邊嘅參賽者發起各種攻勢,有常見嘅吐口水同枱底踢賓周。

另一方面,枱上面嘅原材料都成為武器之一。

有人開始將枱上面嘅原材料揼向附近嘅人,部分人為咗閃避而跌咗落地下,損失咗大量嘅時間。

男參賽者選用嘅武力簡單又直接,但女參賽者都唔輸蝕。

大量女參賽者除去身上面部分衫褲,甚至有人索性半裸或者全裸,當然都有部分人選擇埋頭苦幹,因為佢哋冇呢個資本。

實在太可惡喇,竟然用慾望嚟控制男人!不過個畫面其實都唔錯。

因為女參加者嘅行動,部分定力低嘅男參賽者沉迷咗美色之中,甚至有部分人將除咗衫褲嘅女參賽者就地正法。

喂!你哋唔係要騷擾對手嘅咩?點解會變成咁架!

實在太令人失望喇!

你班友走咗去玩活塞遊戲都算喇,仲要唔戴套!

唔戴套都算啦,仲要射落地下!

射到個地下又白又滑有咩意義啊?辛苦個清潔姐姐架咋!

清潔姐姐你要鬧就佢哋啦,叫佢哋自己奶返都得架。

..

.

經過一段時間,另外十四位最快捲好嘅人都出咗嚟。

下表為勝出者(排名分先後)

1.淼姐

2.帆船仔

3.糖仔

4.莉莉(四十的姐姐)

5.四十

6.四仔

7.港紙(四仔的哥哥)

8.可樂

9.五仔

10.黃飛鴻(五仔的哥哥)

11.藍精靈

12.綠豆仔

13.肥雄

14.金雕

15.喪波
七.
見到嚟面試嘅人咁有諗法,巧大都老懷安慰。

第一個環節完結,巧大都讀完第一個環節嘅取錄名單,所以係時候講解下個環節。

巧大拍咗下手:「首先再次恭喜被取錄嘅人,你哋可以返去等開學喇。」

講完,被取錄嘅十五個人就陸續離開。

「跟住落嚟呢個環節係承接住上一個環節。」巧大望住長枱:「相信有啲人已經估到。」

講完,有人即刻衝咗過去,然後就比啊忠同啊誠捉咗返去。

「咁急做咩?都冇話搶位。」巧大嘆咗啖氣:「今次要舉手抽人,都係三十個同埋要鬥快,不過今次就鬥快食曬二十枝。」

「身體任何做到吸同呼嘅地方都可以用,不過如果用口嘅話就一定要過肺。」

「而家可以舉手喇。」

基本上所有人都舉曬手,因為…

呢到個個都食煙。

對部分人嚟講,呢一場唔單止係一個面試嘅環節,而係一場…

榮譽之戰!

為咗保住煙剷呢個名號嘅榮譽之戰!

巧大求其鳩指咗一輪,而忠誠勇毅就跟佢指嗰個大概方向捉咗三十個人出嚟。

三十個人原本都好淡定,甚至可以話係睇唔起呢個環節。

但佢哋坐低之後就開始面有難色,因為呢個環節最可怕嘅並唔係食煙,而係要忍受上一個環節留落嚟嘅混亂局面。

滿地嘅白色汁液、黃色尿液、口水、煙絲、濾嘴同埋煙紙。

六隻味混合埋一齊,用沼氣嚟比喻呢個氣味係一啲都唔過分。

而煙嘅口味數量都唔輸蝕,而且仲好特別。

分別有限量版嘅尿味、閪水味同油香味任君選擇,不過唔知點解大家都求其坐,睇嚟佢哋對隻煙咩味冇咩要求。
八.
「可以開始喇。」

呢位叫牛丸嘅女參加者抽中咗淼姐嘅闣味煙,但睇嚟佢唔係Les,因為佢吸咗一啖就咳到仆街。

佢咳完之後竟然喺呢個鬥快嘅環節入面擺低咗枝煙,睇嚟佢有啲好特別嘅計劃。

著住摟屌裙嘅佢雙手伸入下面將底褲一嘢除咗出嚟,將一條白色嘅底褲除咗出嚟。

白色底褲,正啊!

我意思係白色底褲感覺好純潔啊!

越純潔就越摟…

係摟人鍾意。

佢將雙腳擘大放上枱,喺前面係可以直接見到佢個閪。

佢擺好個姿勢之後就拎返起枝煙,但…

佢隻手去緊個方向好似錯咗。

佢隻手去緊嗰個嘴唇唔係打劃,而係打直嗰個。

喂,得嘅咩?

佢將枝煙塞咗入去,之後不斷用力同放鬆。

雖然唔明顯,但啲煙…

喺佢個閪到噴出嚟啊!

呢招係咪叫「塵歸塵,土歸土,閪水歸閪」?

但佢似乎仲係覺得好慢,因為佢又點多咗八枝。

佢吸著咗之後就將三枝拎咗出嚟,其中兩枝塞咗落個閪到,淨低一枝就塞落屎眼。

佢下面而家啲煙大撚到係黃大仙入面都冇佢咁勁,成個仙境咁款。

而家佢下面總共四枝,個嘴就擔住五枝。

應該無…

咩話,佢又點咗兩枝?

佢竟然…

佢連鼻窿都唔放過啊!

佢一炮過食緊十一枝煙啊!

完成咗呢一輪之後,佢又重覆咗一次,不過下面就由四枝減到兩枝。

佢唔洗十五分鐘已經食咗二十枝煙,進度大幅拋離其他參賽者。

呢啲咁頂級仲要咁後生嘅煙剷連巧大都係第一次見,所以佢決定破例地比一個特權牛丸。

巧大親自行到嚟牛丸身邊:「你唔洗等其他人喇,你行去醫療室唞下啦。」
幾得意吖,個世界設定。
https://www.penana.com/user/103219
回站看小說
差別Day1
九.
牛丸擰咗擰頭:「唔洗啦。」

巧大知自己說服唔到佢,就轉過個問題:「你有冇咩需要?」

「有冇按摩槍?」

搞撚完咁大壇嘢都想震,條女癲架!

「有。」

講完,巧大衝去雜物房拎咗枝按摩槍比佢。

佢唔係真係用啊嘛?

佢開著枝槍,然後直接較到最大擺落去。

女人真係好恐怖…

枝槍一直震,啲煙就一直噴,而佢就一直淫叫。

「啊—」

佢咬住下唇忍咗陣,之後就開始斷斷續續咁講嘢:「巧…大你…睇…唔睇…到…下面?」

巧大望去佢下面,之後…

佢呆咗。

條女馬戲團架!

佢拎個閪噴緊煙圈啊!

牛丸熄咗枝槍,然後抽畜咗幾下。

「點…點練架?」巧大問。

牛丸苦笑:「我都唔知,但咁樣有冇得加分架?」

「梗係有啦黐線!」

「多謝。」

「咁你洗唔洗唞下先?」

「我Hold住呢個姿勢放曬啲煙先。」

都啱嘅,咁快著返條底褲我咪…

啊唔係,佢咪要睇醫生囉。

啲煙焗鳩住唔得架。

雖然我哋啱啱睇完一個女中豪傑,但其實男仔呢邊都唔差。

男女下面雖然結構唔同,但同樣都可以用力同放鬆。
十.
講就咁講,但男仔嘅窿就得一個,而且我相信大部分人都唔想擴大個窿,所以理論上係慢過女仔好多,除非…

佢好似筆鳩思索咁將枝煙塞落去包皮入面。

雖然牛丸已經做咗第一,但佢隔離嘅武仔就完全冇因為咁而氣餒。

佢口、鼻同牛丸一樣食緊七枝,而佢而家都開發緊下半身。

唔知佢係想致敬牛丸姐定係點,因為佢選擇咗用同牛丸一樣嘅姿勢。

佢擺好姿勢就落褲露碌撚出嚟,但係呢個大細好似…唔太夠用。

睇嚟佢都深知咁樣係搞唔掂,所以就伸隻手落去Chok咗佢幾嘢。

唔知係因為太緊張定點,佢竟然起唔到機。

但佢決定霸王硬上弓,真係勇氣可嘉,只可惜真係塞唔落。

佢決定合埋雙眼幻想啲美好嘅事物,但依然都係起唔到。

幻想嘅嘢唔得,咁就睇返現實嘅嘢。

佢擰轉頭望實牛丸,而佢下面都開始有啲起色。

可能牛丸同巧大一樣識英雄重英雄,所以佢除走咗上身衫嚟幫武仔。

因為有牛丸拔胸相助,武仔終於起到機。

武仔見兄弟準備好,就拉起個包皮,將啲煙逐枝逐枝咁塞落去。

塞到第四枝嘅時候,包皮已經去到最繃緊嘅狀況,再塞嘅話就會令撚大哥有生命危險。

但佢前期浪費咗太多時間去起機,如果用咗咁多時間都淨係塞到四枝,呢單嘢嘅成本效益就唔係咁理想。

佢嘅諗法都係一樣,所以佢決定再塞一枝。

既然身唔得,咁就用個頭。

佢用左手拎住個嘴原本擔住嘅五枝煙,而右手就伸去下面。

佢用食指同母指嘅指甲吉入個龜頭到,然後…

一嘢擘開佢!
十一.
「啊!」

嗰一下嘅痛,我相信佢畢生難忘。

龜頭被強行撐大,可以清晰咁見到裡面係粉嫩過外面好多,話曬裡面嗰部分應該係啱啱先接觸到呢個世界。

有少少血水滲緊出嚟,但武仔已經唔理得咁多。

佢將四枝落返落口,而淨低嗰枝就分配去下面。

雖然佢已經盡咗力去擘大個龜頭,但都係唔夠塞枝煙落去。

佢慢慢咁轉枝煙入去,啲血就咁沾曬上枝煙到。

雖然好撚痛,但佢而家碌撚好似戰鬥機咁款。

四碌炮再加個尖頭,根本就一撚樣。

佢已經唞曬大氣,但都係覺得唔夠快,想再擔多幾枝。

佢拎起煙諗住點火,但就比牛丸叫停咗:「淨低嗰啲比我啊!」

識英雄重英雄,咪就係講緊呢啲囉。

「唔撚洗你幫啊!」啊武回應。

可惜男人係好撚要面嘅物種。

「等價交換囉咁!」

咁好玩?

「拎咩換?」

抵換就會換架喇。

「完咗話你知。」

武仔望咗望周圍,發覺有唔少人已經完成咗。

所以佢都冇再猶疑,扤咗下頭就將淨低嘅煙拋比牛丸。

牛丸接到啲煙之後就即刻擺上口點,點完之後再分別放返落個閪同屎眼到。

呢兩個嘅吸食速度應該慢過個口好多,所以佢呢個舉動可以話係意義不明。

不過點都好啦,武仔喺牛丸嘅幫助下成為咗第十五名,成功被取錄。

武仔同第十六名只係差幾秒鐘嘅時間,真係好彩有牛丸幫手。

武仔鬆咗啖氣,擰轉頭望住牛丸。

兩個望住大家粒聲唔出,幾秒後就變咗兩個一齊喺到傻笑。

「多謝你啊。」武仔望住佢對波。

牛丸用雙手磋對波:「正啊呢?不過我係話等價交換架喎。」
夠晒MK,無論劇情,文筆
十二.
「咁你想要咩啊?」武仔問。

牛丸由傻笑變成淫笑,呢單嘢都開始變得唔簡單。

「我未試過啲開口咁大嘅,可唔可以…」牛丸嘅視線慢慢向下移動。

牛丸未講完,武仔就打斷咗佢:「你唔介意有血嘅話…都得嘅。」

污糟架,唔好啦。

「我唔介意。」

講完,個閪仲飄緊少少煙嘅牛丸起身行咗過去武仔到。

牛丸冇再開聲問佢,武仔都自動自覺放返低對腳同坐返直個人。

牛丸度好位,然後就一嘢坐咗落去。

「啊!」

「啊!」

可能係因為呢一種體驗真係好新奇,牛丸嘅淫叫聲大聲到好似裝咗喇叭咁。

而武仔就唔洗講,一定係因為痛。

因為武仔一啲都唔享受,所以係得牛丸自己郁。

兩個人一邊搞,啲煙就一直漏出嚟。

我可以用四個字去概括呢個畫面,就係屌到出煙。

牛丸郁郁下,武仔都開始郁,仲郁得越嚟越快。

我估佢應該已經習慣咗「打開」咗嘅龜頭,而且仲好享受。

喺兩個人都郁嘅情況下,武仔好快就忍唔住射咗。

白色汁液連同血液一齊喺牛丸個閪到流出嚟,就好似破處咁。

不過今次喺某程度上都算係武仔嘅第一次,因為我相信佢未試個真係打開個龜頭嚟做愛。

牛丸冇起返身,而武仔都一直輕輕咁攬住佢。

「我淨係想你執我一劑架咋喎,做咩攬住我啊?」

係囉,閃完未啫?

「我冇攬緊你架。」

係囉,唔識自己走架?

「好似又係。」

講完,牛丸就諗住起身,但武仔就即刻攬實咗佢。

「做咩啊?」牛丸問佢。

仆你個街,你兩個又嚟!

真係要戴返副超嚟防止失明先得。

「我唔想淨係執你一劑。」武仔暗示緊。

而家武仔仰望住牛丸,而牛丸都俯視住武仔。

呢個畫面簡直就同啲愛情片一樣,真係好令人羨慕啊!
十三.
第二個環節嘅頭十五名已經出爐,以下名單為勝出者(排名分先後)

1.牛丸

2.尼古丁(隹由的哥哥)

3.隹由

4.一氧

5.化碳(一氧的哥哥)

6.萬寶路

7.萬事發

8.黑魔鬼

9.駱駝

10.好彩

11.威豪

12.總督

13.芙蓉王

14.健仔

15.武仔

..

.

「我都唔想淨係比你執一劑。」牛丸慢慢咁靠塊面埋去。

喂,巧大呢?

做咩仲唔嗌停佢哋啊?個環節完咗架喇!

「咁你想點?」武仔眼都唔眨咁望住佢。

你老味啊,仲嚟?

「等陣!」巧大用大聲公叫停佢哋。

佢哋望向聲音傳嚟嘅方向,但就見唔到巧大。

喺佢哋仲疑惑緊嗰陣,廣播系統響起咗音樂聲。

「You are always gonna be the one~」

屌你啊!仲要助攻!

「First Love」呢首歌好浪漫,但佢哋一聽到就皺曬眉。

「喂!MK啲啊唔該!」武仔大嗌。

呢啲咁嘅架仔嘢果然唔啱佢哋。

「收到你!」巧大回應。

音樂停咗一秒,然後又繼續。

「就算我不懂秘技 還是會懂得親你~」

呢首「開始戀愛」都已經係咸豐年前嘅事,但嗰浸MK味真係得佢先有。

「我嘅拳頭只會為你而硬,咁你嘅眼睛可唔可以淨係為我而濕?」武仔深情咁望住佢。

你兩個搞掂未啊?快啲一個茄撚打埋去啦!

「嗯!」牛丸用力咁扤頭。

兩個人嘅嘴唇慢慢靠近,然後首先係蜻蜓點水,之後就係狂野嘅法式濕吻。

真係好撚污糟、好撚嘔心,仲好撚…

令人羨慕啊!

明明成三十個人,點解淨係得你兩個配對到啊!?

因為佢哋已經沉醉咗喺另一個世界,所以巧大都冇等佢哋返嚟就直接開大聲公宣佈…

「嗰…」

「啊!」武仔嗌咗聲。

因為牛丸比突如其來嘅宣佈嚇到彈咗一嘢,所以啊武仲插喺佢裡面嘅撚都無辜中槍。

抵你死啦!放閃啊嗱!

巧大繼續講:「嗰邊對新人可以慢愎嚟,其他人跟我上去禮堂進行下個環節。」
十四.
淨低嘅同學嚟到禮堂,一入去就可以見到禮堂中間有一個用木凳圍出嚟嘅大圈。

巧大行上台:「相信大家見到呢個圈都知咩事架喇。」

講完,禮堂台上嘅投射幕以龜速降落嚟。

喺佢降曬落嚟之後,投映機打開。

上面得四個大字…

「比武大賽」

巧大擺出葉問姿勢,但兩隻手變咗舉中指:「一間會抽人入去打,只要令對手冧低十秒、投降或者重傷就當贏,而裁判就係嗰四個大隻佬。」

「我有問題!」台下傳嚟把女聲。

唔夠清楚咩?

「係,咩問題?」巧大回應。

點解你咁有禮貌嘅?

「想問會唔會分男女?」

我都冇諗到呢個問題添。

巧大微笑:「梗係會啦,話曬男女喺生理上有差別,但男女仔嘅人數都係單數,所以最後會有男仔打女仔嘅情況出現。」

問問題嘅女仔面都青埋:「唔該曬。」

「咁事不宜遲,即刻開始!」巧大撳咗撳電話:「第一組對戰嘅係…蘇乞兒同黃祥!」

唔知係突登定係天意,資料寫佢哋兩個都係練醉拳嘅人,不過就唔同門派。

講就咁講,都唔知真定假。

佢哋一聽到自己個名就即刻一嘢跳入圈,果然輸人唔輸陣。

但明明可以拉開張凳行入去,做咩係都要跳呢?

不過跳入去又真係型過行入去嘅。

佢哋入咗圈之後對住大家咁企喺圈邊等巧大宣佈,真係好有武德。

「準備!」

佢哋嘅上半身開始擺嚟擺去,完美咁展示咗醉拳嘅特色。

「行醉意不醉,步醉心不醉。」

通常打交會握實拳頭,但醉拳就會鬆開隻手,好似拎住隻杯咁。

無論佢哋係咪真係識打,佢哋而家個樣都已經呃到下人。

當然都有可能係佢哋真係醉咗。

「開始!」

佢哋雖然上身搖擺不定,但從步伐可以睇得出係直線咁向住對方行緊過去。
MK可能多啲粗口,火星文,但太俗文筆會令故事太難睇落去。
十四.
淨低嘅同學嚟到禮堂,一入去就可以見到禮堂中間有一個用木凳圍出嚟嘅大圈。
巧大行上台:「相信大家見到呢個圈都知咩事架喇。」
講完,禮堂台上嘅投射幕以龜速降落嚟。
喺佢降曬落嚟之後,投映機打開。
上面得四個大字…
「比武大賽」
巧大擺出葉問姿勢,但兩隻手變咗舉中指:「一間會抽人入去打,只要令對手冧低十秒、投降或者重傷就當贏,而裁判就係嗰四個大隻佬。」
「我有問題!」台下傳嚟把女聲。
唔夠清楚咩?
「係,咩問題?」巧大回應。
點解你咁有禮貌嘅?
「想問會唔會分男女?」
我都冇諗到呢個問題添。
巧大微笑:「梗係會啦,話曬男女喺生理上有差別,但男女仔嘅人數都係單數,所以最後會有男仔打女仔嘅情況出現。」
問問題嘅女仔面都青埋:「唔該曬。」
「咁事不宜遲,即刻開始!」巧大撳咗撳電話:「第一組對戰嘅係…蘇乞兒同黃祥!」
唔知係突登定係天意,資料寫佢哋兩個都係練醉拳嘅人,不過就唔同門派。
講就咁講,都唔知真定假。
佢哋一聽到自己個名就即刻一嘢跳入圈,果然輸人唔輸陣。
但明明可以拉開張凳行入去,做咩係都要跳呢?
不過跳入去又真係型過行入去嘅。
佢哋入咗圈之後對住大家咁企喺圈邊等巧大宣佈,真係好有武德。
「準備!」
佢哋嘅上半身開始擺嚟擺去,完美咁展示咗醉拳嘅特色。
「形醉意不醉,步醉心不醉。」
通常打交會握實拳頭,但醉拳就會鬆開隻手,好似拎住隻杯咁。
無論佢哋係咪真係識打,佢哋而家個樣都已經呃到下人。
當然都有可能係佢哋真係醉咗。
「開始!」
佢哋雖然上身搖擺不定,但從步伐可以睇得出係直線咁向住對方行緊過去。
十五.
雙方距離慢慢縮減,終於迎嚟第一次過招。
黃祥用雙手敬酒嘅方式出拳,但就比蘇乞兒用抺碗卸開,仲一個反手拋杯嘅方式用手背輕力咁打咗落佢下巴到。
睇得出係有招式架喎,睇嚟佢哋好似真係有啲料到。
雖然蘇乞兒呢一下冇用盡出力所以唔算好痛,但黃祥都係退後咗幾步,防止自己比人連續攻擊嘅同時擺返好個架步。
蘇乞兒都好講武德咁退開,等佢擺返好個架步先,但就用輕佻嘅眼神睥住佢。
「我中拳就縮啫,你縮咩啊?」黃祥苦笑:「唔洗留手喎,我哋都唔係同門。」
知唔知世上最強嘅武器係咩?係嘴炮啊!
好彩蘇乞兒冇即刻衝上去郁佢,如果唔係都幾柒下。
「過返招熱下身先啫。」蘇乞兒雙手做出飲酒動作,隨後長嘆一聲:「而家嚟料。」
雙方開始進攻,蘇乞兒靠住體形嘅優勢加上熟練嘅抺碗,喺不斷化解黃祥攻勢嘅同時連環敬酒將黃祥逼向圈邊。
黃祥最後比佢逼到站唔住腳,坐咗落張凳到,但蘇乞兒都係冇停手。
黃祥避無可避,就咁跌咗落地下。
蘇乞兒停手,而巧大都開始倒數。
「十!」
瞓低咗嘅黃祥一腳掃埋去,而蘇乞兒反應唔切,就咁比佢掃低咗。
蘇乞兒爬緊起身嘅時候比黃祥乘機拎起一張凳車埋去,就咁又瞓返低。
蘇乞兒喺黃祥爬起身嘅途中碌開,同時大嗌:「擸架撐嘅!」
「我都冇話唔得。」巧大回應:「爛仔打交擸咩都得架。」
聽到佢咁講,黃祥直接將頸上面嘅鐵鍊拆咗出嚟,而蘇乞兒爬返起身之後都將牛仔褲上面嘅鐵鍊拆落嚟。
兩個人再次過招,雖然手法相同但因為多咗條鍊,所以佢哋進攻同防守嘅可達距離係遠咗好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞