Tesla算唔算係溝女神車?

196 回覆
61 Like 163 Dislike
幾十萬都唔叫平?
9成連車牌都冇 討論條毛
This is lihkg
識用google就叫識啲車😂👍🏻
同埋好多人唔係真係咁鍾意車
只係當佢代步工具
所以就算中產都唔會課幾十萬買部新車
所以真係無必要用車價黎直接反映身家
100萬以下嘅車 講真 好多人買得起
幾十萬一架咪平囉,反而唔明點解樓主自覺有優越感。公司食飯傾計都聽得出班女同事眼中嘅Teslun都係窮撚:成日要爭位,為果小小錢去排隊⋯⋯⋯

等同你會唔會見有女同事攞撚住個AGNÈS B. 係度日日搵攞住Gucci 、 LV同Hermès果班女黎挑機;你班傻閪走去俾咁多錢買貴袋?我個袋咪同你果個一樣耐用裝到野!
然後自覺自己好撚優越?有嘅你都知條女癲線嫁啦
要小眾得嚟又唔太偏門,出去同人講冇人識就冇得威
吹吹下開始多人用就係cheap,同價錢冇乜關係
同連燈捧殺loop差唔多
咁講啦

車價黎講 3同y 全新車3x萬黎講 相信絕對稱唔上貴
而如果你買二手再分期 講緊3-5千啦月供
其實條數圍返同二手幾皮野油車+油費差唔多
唔係話揸Tesla係窮 當然香港有好多人買部三四十萬嘅車可以面不改容 但我相信有更多係要左計右計先買

只不過我覺得對大部分人黎講養Tesla嘅支出同養其他車一樣 相對起比唔比得起 更大部分係你捨唔捨得比姐
無話過揸Tesla係有錢,只不過覺得絕對稱唔上係窮。

仆街你打咁大篇野最尾係為左讚自己靚仔
女就唔知, 我只係知小朋友當tesla 係神車
唔算
你要隨傳隨到好似uber 咁先溝到女
響喉撚先多後生女埋身
算係,call uber坐tesla好過坐的士
幾十萬新車算平
hiance都貴過你啦
Boxster先係…
40萬既981睇落似80萬
唔計年份,二手model S 見過最平16萬⋯⋯
笑死
已經好撚多Tesla 求下唔好再買
齋版MACAN先係
現實你連幾廿萬買車嘅閒錢都拎唔出

成個post 無一個知價成街都係嗰隻LR 40萬起,比你哋講到得廿幾三十
80萬以下都叫平
究竟係香港人有錢定係連登仔有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞