有無人講下韓國兵役有幾恐怖?

279 回覆
20 Like 67 Dislike
如果做公益兵有咩好吹 重會比人睇唔起啦
智障 為咗國家要白白犧牲兩年人生
國家呢種concept 真係好on9
小組賽出線冇得免啊 02年世界盃入到四強係特例先可以免
扮癲癇係咪弱智?呢d好易check到
金鐘國都做公益兵 成日扮曬猛男 點知要當兵就淆晒底
泰國同邊個打仗
我識去wh 個批台仔 全部都已經當哂兵

台仔而家只要當4個月兵,仲可以分2年暑假個2個月當
但一日未當完兵,本passport 都係得半年期效, 未當就去wh 係勁煩既事
其實只可以講句:鬼叫你唔係當紅偶像!

如果紅到係國際級偶像,韓國正苦死賤種唔洗你點服都得,想你快啲出返嚟揾錢交稅
G dragon 紅唔紅
如果掉返轉係台灣,你就話佢韓國無錯
呢樣真
錯 台灣都唔值得用條命去守
冇國家值得
金鐘國唔係脊椎有問題咩所以要做gym增加肌肉支撐個背 做公益兵都唔得?
韓國frd話海軍入面啲大蝦細仲嚴重過陸軍 而且個個都想盡快搞掂所以大部份人都想入陸軍
其他藝人真係屌晒鬼仆街咁撚揚搞串party,依家攬炒,開心啦
佢本身就根服都唔駛服
因為腰痛+老豆係以前為國受傷嘅軍人
因為群眾壓力先入伍
台仔好似讀master就免兵役
識好多40幾歲韓國人
佢地話以前入伍 如果唔合群 就日日都要比人打
如果合群 就隔日比人打

所以到佢地捱完 變老屎忽果陣 就會繼續打鳩d新仔
BTS都走唔甩但Son踢波就走得甩
唔會
讀master只係之後抽兵種可以抽專業系
Even兵役完有時都要比軍隊召喚返去操幾日
2PM 澤演相反 主動入伍
佢明明有美國永久居住權可以唔洗入
但覺得入伍係韓國男人嘅責任
為咗服韓國兵疫放棄美國永久居住權,仲做埋手術入伍

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞