【隱蔽中年】42歲男炒散24年月入$8000維生 每月仍有錢儲原因令人驚訝!

156 回覆
283 Like 14 Dislike
有錢人就係需要奴隸

我老豆老母咁供樓供足成世人
宜家差不多60歲先供甩

辛苦左成世人。成日叫佢去享受下
又話周身骨痛。老左唔想郁
唔夠勞動力
連一般人都受影響啦
日本都幾多標籖,又係一個自我高尚嘅民族,只要非我族類就係異物!
可惜依度係全世界最中意返工嘅地方,係外國好普遍嘅野係香港就好似奇珍異獸咁,有啲人甚至唔比人有唔同意見,郁啲就話你支持做廢青/禽獸口出惡言,從來都唔係講緊支持人應該返工定唔返工,而係唔比你有其他選擇,老奉要你勞動勞動勞動
我嘅體會係你唔返工衰過殺人放火
平時啲殺人放火新聞唔見佢地咁激動
一聽到有人唔返工就好激動咁話你係咪痴線架
香港應該係全世界之中最中意放大「唔返工」依三個字嘅地方
尤其係十號風球連強國都唔洗返係得香港要
返炒散儲蓄都多過我
睇你講邊度既外國啦
d 人去英國其實咪又係一樣
wtf gpa?????
師兄係咪學霸讀書太多
勸你新會然就唔好衝出黎
全球工時最長有數據(未計ot),10號風球返工世界聞名,英國雖然係歐州黎講都係好咩但同香港比就...外國都有人鬧人唔返工,但普遍人地唔會覺得「唔返工」當好大件事好似罪犯咁鬧,但你睇香港
B仔 你講得好啱
其實無人理你 你都可以咁過
人生本來就應該係咁樣
英國一年二十八日假啲人放都放唔曬喎
所有野都同no.1 比既話咁呢個世界無地方係差架啦
28日假都好吹奏
點解唔講芬蘭一年有3分1假
個世界好大,唔好做井底蛙
你而家咪就係我所講既受谷gpa 國家影響左你既諗法
老實講有時真係覆你地呢種人都晒氣

你地自己又見識得少,又唔去跳出框框睇下呢個世界係點,點解人地會咁講。一味淨係用番自己固有但極度有限既知識去反駁。都唔open mind 諗下點樣去接受人地講既觀點
我明嘅,同咁ON9嘅地方比真係唔公平,英國都好似越黎越難生存咁
點樣唔跳出個框框呀
我以前喺英國讀書㗎收皮啦你
以為自己好有知識講嚟講去咪又係三幅被
成個口水佬咁
惱羞成怒啦?其實你可以慢慢繼續係咁井底架喎
慢慢啦唔阻你自我感覺良好 當其他人講廢話
喺度話人井底 自持居高臨下咁
都唔知你邊度黎有咩皮咁巴閉喺度自視過高
真係唔知邊個井底
又唔係啃老,咁樣嘅簡單生活其實幾好,你當佢全職家庭主夫咁睇就fit晒

照顧老人家+照顧姐姐啲仔女+打散工,都要好勤力好孝順好有心先做到,唔容易㗎,佢自己又做得開心真係好難得
樓上有黎生話28日假都放唔晒呀
但無視北歐大把放3~4分1 一年

其實d 人係咪真係唔明十幾個會谷gpa既國家係邊d

d 人仲拎英國黎講,根本係換湯唔換藥既井底娃
有咩問題?係要幫有錢佬打工先算人才?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞