樓市有望復甦?大摩唱好港樓 料今年樓價上升一成

35 回覆
11 Like 6 Dislike
樓市有望復甦?大摩唱好港樓 料今年樓價上升一成

"......大摩多位分析師在報告中表示,受成交量、人氣、利率觸頂以及與中國內地開放通關的支持,預計2023年住宅價格將上升10%,較早前預期的5%有所上調......"

https://www.am730.com.hk/%E8%B2%A1%E7%B6%93/%E6%A8%93%E5%B8%82%E6%9C%89%E6%9C%9B%E5%BE%A9%E7%94%A6-%E5%A4%A7%E6%91%A9%E5%94%B1%E5%A5%BD%E6%B8%AF%E6%A8%93-%E6%96%99%E4%BB%8A%E5%B9%B4%E6%A8%93%E5%83%B9%E4%B8%8A%E5%8D%87%E4%B8%80%E6%88%90/360321
洗佢講咩,近排買家不停追價
[跌咁少驚西]大摩料明年本港樓價跌2% 下調地產股目標價
https://lih.kg/2810237

《轉載》韓X兒2021尾post

當年大摩話樓價跌2%,點知跌足20%,今次大摩話升10%……….
淡淡:今次仆街了
雖然ms research report出名準。
但鬼有人估到上年玩training train到港樓港股大插。
可惜低位無人敢買,有人同我講一大堆等下先理論,現實呢班人準備含淚高追/變怨婦
哦即係-18%
今年跌8%
出名準?

越多大陸富二代做高層嘅大行,越不可信

可信過你依啲AA狗 同狗盛
唔準
不過你2021年尾你都照轉載,因為大摩當時話會跌
一車車人民幣買
信我
唔好咁大力
唱跌果陣你咪又係如獲至寶
啟德呢
樓價GoGoGo
大摩唱好 冇啦冇啦
正,愈多呢類大行報告同消息,政府睇黎應該冇咁快減辣
push
唔洗理佢
傻淡:大摩班人業餘分析師嚟,唔計。我哋分析樓市最專業
又準備報小一
大行唱淡就係咁出po 大行睇升就當睇唔到
掂呀
GOGOGO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞