巴黎留學 你問我答

76 回覆
2 Like 7 Dislike
如果郁手 其實法國差佬係咪都唔理?
“excusez-moi”
吹唔脹班社會垃圾
唯一慶幸佢哋係全歐洲都臭朵
差佬無佢地符
細路捉完 好快放返出黎 又loop

你打人 就一係當場和解
一係捉晒返差館
而後面睇細路agent通常未到保鏢size
但都幾大隻下
你隨時為了結單野就要比錢偷野果個
其實moulin rouge, Montmartre 何頭係雜d 多d 大陸按摩雞,但又咁講變相多野食容易買野

不過點顛都唔夠bobigny, dllm 真係覺得會比人溶撚左
之前去完 正常攤檔
吉卜爾人/黑人去哂邊搵食
唔跟佢會報警咩 我歐洲fds話差佬唔理吉卜賽
岩 離開香港的確要揀啲少香港人既靚地區
咁佢報唔報警就唔知
但果陣班人係講 偷野係果d細路
你郁果d細路 就一定會有佢的人帶頭起哄
唔比你走去屈你比錢咁
擺衫袋但隻手hold住
擺背囊內格應該問題不大 外格就自求多福
上個月去羅浮宮先有吉卜賽人走埋嚟叫你簽聯署,另一隻手就伸埋嚟偷野
要pick中你唔通反抗咩
比人打或者傷咪仲衰 求財唔好害命 佢要錢咪唯有比佢
但你唔好著到成個全家富貴咁
唔好深夜行喺危險區(eg北邊
唔會有人打你注意
老實講冇乜點見gypise
或者你拎個hermes出街就會引到佢地出現
法國警察好hea
朋友被地產中介呃錢都冇警察幫手
唔覺得其他情況佢地會點做嘢
除非你被人捅死咗
咁你要黎London 啦
你用港女身形當鬼妹身形
真係唔見曬
可能去咗歐洲其他物價低啲嘅地方生活(?)
你就on9
呢邊有出名嘅課程本身全英教學
例如香港人聽得比較多嘅巴政Sciences Po(馬克龍讀過嗰間
巴黎以外校區全英教學 法國人都強制讀英文
以前喺法國住嗰陣都試過有個黑人響尾班車見少人想搶我iPhone
如果嗰邊讀商科係多英文,其他比較好少少嘅programme的確法文教會比較多。但可惜商科嗰邊人工幾低
法國其實幾正,同人講係巴黎留學就更加型
13 果邊啲亞洲人區係咪治安好啲?
13區出啲近邊界就係china town
唔建議住嗰頭 因為感覺好唔巴黎冇乜feel
治安就左岸一般問題不大 係右岸揀區要小心
型同柒好多時都係一念之差
都唔少人崇英美至上會覺得我唔知jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞