BNO 定係 UK working visa

49 回覆
1 Like 32 Dislike
如果公司話肯sponsor skilled worker visa, 咁仲應唔應該申請BNO visa

BNO visa 除咗flexible d之外, 好似同skilled worker visa冇分別? 橫掂兩邊都係可以五年入籍
sponsor唔轉得工,仲要公司出錢
你肯定你公司唔炒你 or你唔想做?
邊個平啲揀邊個
咁即係唔使我出錢
Skilled worker 好似對我好啲
你認真定玩膠?
可以嗰陣再轉BNO? 橫掂入籍嘅時候skilled worker visa嘅時間都計
個問題唔係你畀嗰舊BNO visa錢
係你拎sponsor即係畀公司摙住你條頸,好多都將啲垃圾嘢質畀你做
你連say no都冇資格,又難轉工(要搵過另一間肯sponsor你嘅公司)

再者你話錢問題,你大可以話你自己申請BNO visa
叫佢畀舊relocation 錢你
反正佢sponsor你都係要錢
唔係公司唔啱可以再轉BNO visa 咩?

定你講緊skilled worker轉工頭一兩年要賠錢?
認真 你真係蠢撚過豬
你做下research先
好明顯假膠
Why not both?
你先working visa 去
半年後覺得住得慣又有信心搵到野做咪申請BNO囉
可以計返做野個半年添
咁蠢真係唔好過英國,會俾班揸BC嘅香港人歧視。
用下個腦
Bno visa=永久居民権利

咁簡單都唔明
樓主可以考慮埋一樣野
Working visa或者攞得返強積金
BNO visa現階段攞唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞