點解旅遊YouTuber 怡富咁少followers?

378 回覆
1160 Like 51 Dislike
香港個外遊風氣就係咁
佢都係拍返啲主流香港人鐘意睇嘅嘢啫
佢啲片隱隱約約係有種主張,就係用香港人嘅眼光去睇世界
與其話佢嘗試融入其中去體驗人哋嘅文化,佢似係觀望人哋嘅文化多啲
融融冇乜呢種主張所以睇得好舒服,同埋佢啲資料好多都比較地道同detailed,嗰啲資料好明顯係淨係去一兩次旅行唔會知嘅嘢嚟
咁你話做呢種食玩炭角度可以仲受歡迎個深入角度嘅咁我冇嘢好講
唔計政見既話
ming仔幾年前已經行先過佢
仲要啲片剪接質素好好多講野又唔會一舊
怡富題材地方都好新鮮
但執行上黎真係好麻麻
題材有趣
但佢單飛之後算做得太好
同local既互動麻麻
做既野唔算好爆
剪片普通
不過真心respect佢全職做
有個香港人去世界冷門國家,單人匹馬行拍畀香港人睇,雖然部份片去嗰度都係為業配(條片都明/暗示咗業配)。但總好過從香港開始洗人腦嘅media講你知嗰度係點點點 好得多

因為香港人垃圾
少follower但都討論咗六頁 叫好唔叫座

我覺得最主因佢個人悶/沒趣
所以佢講嘢 片既內容都係咁
又未至於食好住好嘅
去啲打仗地方有個local guide睇住都唔出奇

但剪片, 講嘢唔會令人有興趣繼續跟落去
我都唔明點解佢咁小
我條條片都睇曬高汁喎
成指見佢去靚餐廳喎
呢兩個我都有睇
但我覺得融融好過小象,融融啲片會比較做足功課,同一個景點,融融會講多啲資料、歷史背景,而小象好多時就側重個人感受分享咁
咁當地導遊都會想將國家好嗰面畀世界睇
唔想吓吓講啲差嘅嘢
一個人冇乜互動
同兩個人相差好遠,eg: mario 個d 情侶,睇落去會有趣過怡富好多
佢把聲好怪
好睇
不過收音有待改善
佢蘋果時期飲恆河水 我覺得勁過食屎
subscribe左
睇個旅遊節目都要指點英文水平
講嘢悶撚到浪費哂d地方 你當遊記個followers差唔多 如果係YouTuber 唔適合了
托哥本身都有個人魅力啦
Btw
我都係欣賞佢
想佢做好d
唔好浪費咁正既題材

唔通真係日日kiki and may 同個死肥仔manson
唔識尊重
好似強國人當自己大帝咁
乜鳩都唔滿意,係咁喺度屌
去旅行就係體驗唔同文化同生活

公道講句:真係屎嚟
地方太冷門,睇完個標題根本唔會想click入去睇因為根本對果到無興趣
呢條友就係食嘢先怕咗佢

個咀嘟吓嘟吓咁,又japjapjapjap,食相肉酸程度10粒星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞