點解旅遊YouTuber 怡富咁少followers?

378 回覆
1161 Like 51 Dislike
每一段片都會睇 有時都會覺得有d散亂唔連貫
不過我覺得累積多d經驗 一定會可以愈做愈好

可以參考下外國o既youtuber
雖然好難比人地有好多資源 但係真係好好睇

yes theory 比較正面同多感性野
https://youtu.be/Nc6PyUiY7sw

drew binksy 旅遊vlogger
https://youtu.be/zmK35KMPZhM

佢睇到了
泊車事件?
學下佢都ok 佢d料真係當地導遊咁
同埋會教你點行個景點 咁真係到我去都起碼知道係咩環境先丫麻
支那人太自卑
冇個人魅力係死症
講嘢又唔流利,又唔靚仔,又爛身爛世咁
唔係話個題材有趣就掂
古巴條片幾好睇,但唔係因為佢,係個古巴導遊夠charm,又有個人故事
好睇
我係iwalkutake fans
講嘢內容有啲悶 食嘢jap jap聲好嘈
呢個真
成日影住自己成咀油
就算靚女都唔會成日影住自己咀嚼ing
佢啲片太多影佢自己既時間
我最憎個啲用”女仔”做標題嘅so called KOL
solo trip咪solo trip
點解係要強調自己係女仔
印度孟買
本身都有睇下,記得佢有條片係自拍係度一路喊一路話好辛苦
我心諗你都on9,男人老狗自己揀既路係度喊苦喊忽,你至少做緊自己鐘意既野,大把人做緊冇興趣同時忙碌少錢既工係咪要跳樓
至少唔靚仔,同埋把聲唔好聽,雖然係天生冇計,但都真係幾唔吸引至少佢可以做既係唔好成撚日影自己,特別係鐘意影自己jap jap jap
真係痴線
但係又唔夠真docu個深度
覺得做docu難嘅係要搵到一個得意嘅topic
然後又要挖到當地更深入嘅故事出嚟去present 畀人睇
呢方面vox啲短片真係極高質

如果怡富睇到嘅話希望你唔好灰心
口才同訪問技巧呢啲係有得練
畀啲心機
睇咗幾集冇再睇..少悶, 觀眾緣弱
洪永城又係夠貼地, 又係去當地剪頭髮 , 感覺好睇好多
大部分片都正,有時同啲當地人溝通好鳩
Follower 留明
邊條真心呢個post比意見既人都好有愛 真係想怡富好
佢d片長得濟不過我會keep住睇佢原因係想支持佢, 加油呀!!
佢去啲地方啲人既英文好好咩
好多唔識講添啦
又唔見啲人話啲當地人英文好難聽
洪永城靚仔丫嘛
好難得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞