《蟻俠3》首波評價出爐!「漫威至今最怪的電影」

271 回覆
36 Like 33 Dislike
Imax yoho 仲未有預售
https://stars.udn.com/star/story/10090/6956998

影評人Fico Cangiano甚至在看完電影後直言「蟻人與黃蜂女:量子狂熱」是三部曲最優秀作品,無論是危機、驚險程度都是系列之最。

除此之外,「FanboyNation」編輯則在推特上坦言「蟻人與黃蜂女:量子狂熱」一改去年漫威影業沒有控管特效的缺陷,這集呈現的「量子宇宙」絕對讓人眼花撩亂,Aaron Fraggle則說全片沒有一個角色被浪費掉,就連「魔多克」都非常有戲,更有不少推特影評人認為凱薩琳紐頓可說是全片表現最亮眼的角色,活潑、可愛,未來如果漫威要拍「少年復仇者」,會讓人很期待凱薩琳未來的表現。

Ashley Saunders則強調「蟻人與黃蜂女:量子狂熱」是一場徹頭徹尾的瘋狂旅程,也是一場視覺饗宴。另有網友提到漫威迄今還沒正式推出家庭級英雄,這次在「蟻人與黃蜂女:量子狂熱」出現三代同堂超級英雄的並肩作戰,也是相當新鮮。
會唔會有好多個康,由少少壞去到好壞,唔明嘅係會睇到精神分裂?
如果爛得過前2集既話
基本上呢套3連係D+睇既興趣都無埋
蟻俠已經算係M記咁多套個人作最差果個系列
Marvel 最仆街就係出劇集, 要人睇埋先明哂成個故仔
仲有原來已經係第5階段, 第4係由邊度開始?
是撚旦啦

End game+FFH之後我已經當個MCU完撚咗
已經再無興趣
爛唔過雷神
玩大細好多新鮮感
Phase 4 已令我對marvel電影再無期望
spiderman之後就係第4, 到黑豹完
不過好多伏筆都擺咗係劇到
戲就好似試驗性質多
睇完黑豹2
覺得DS2完全冇問題!!!!
最大鑊啲劇梅花間竹咁
一套好睇一套爛到仆街
黑人3 D+ 免費都唔想睇
蟻俠第一集幾正wo
agree, 睇完黑豹2先覺得ds2 thor4唔係咁差
低處未算低
phase 4 最好睇反而係尚氣
次次個首波影評都講到無懈可擊
但嗰陣都已經俾人係咁話爛
搵梁朝偉之前幾段打戲都好睇
之後練功打怪獸變返普通野
算係MCU其中一套神作
蟻俠同力架系列都係我唯二無翻睇既
其實對我黎講
蟻俠,力架,gotg3個系列都係並排一樣咁差
返去自己慢慢睇黑人殘廢基佬電影
每次新戲都係威史一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞