海賊王1074

78 回覆
14 Like 4 Dislike
當時暈左,依家醒番掛

依家呢D級數戰鬥,個個都仰臥起坐
咁快9個月咩
1049打爆凱多
搜尋一下連登 個POST9個月前開
噉樣當死咗仲話「翻生」,「另計」勁過尾田
點解唔漏空當未講啫
咁路奇都訓緊覺
其實有冇話一定要完成手頭指令先可以接新指令?
又話隻野有自己意識, 如果係咁都幾on9
應該話死前唔會無煽情位
咁細個地方都可以失蹤 唔明點解要咁安排
依個篇章悶到仆街
鳩蛇今次有埋瑩光筆方便家睇重點
其實大家都係睇咁多去推斷出黎

果集戰桃丸在場,落order蓋過左CP0指令
然後戰桃丸暈左,下一級CP0搶番控制權。
上集用高層級(博士)落既指令,當場停左CP0落既攻擊指令喎

熾天使即係一直接收指令,邊個高級就聽邊個,好難理解咩

隻野有自己意識,但係唔會違抗指令。
見佢照攻擊博士研究所就知道,
你當佢係絕對服從嘅軍人,其實都唔係好難明姐下話
薇薇
SOR, 講得唔清楚
我係想講斯圖西同路奇同級, 但改變唔到佢落既order唔合理
假設"正"控制緊熾天使, 咁"暴"係咪又唔可以落其他order?
如果最高級既5老星其中1個落錯order咪冇人搞得掂?
我諗算係個設計上既取捨
同級可以蓋order既話中間出一個25仔背後蓋過前order又咪係含撚
5老星其中一個落錯order咪落錯order果條友自己修正返order
唔係乜野大問題
如果連落order條友都修正唔到order咁就真係bug到拆唔掂
第3次更新,詳細情報翻譯 by【TalkOP漢化】尼古拉斯、Tara、薩摩耶,翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報出處:英文站;
第1074話標題:"Mark Ⅲ"。
扉頁:傑爾馬66的無感情遊記Vol30:「奎因,伽治和凱撒在互相攻擊。」
這一章開始於留在蛋頭島底層的CPO成員。他們正在被叫「Mark Ⅲ」的50個和平主義者攻擊。新的和平主義者戴著墨鏡,穿著不同的制服,他們也可以使用一種叫做「泡泡盾」的技術。(貝加龐克開發的粘液狀盾牌)。
CPO成員說,新的和平主義者比海軍在馬林梵多的頂上戰爭中使用的原型要好得多。
戰桃丸等人放出了新和平主義者,他命令他們協助貝加龐克和草帽團逃離蛋頭島。
斯圖西到達時,貝加龐克的克隆體和草帽團與4個熾天使,路奇和卡庫(兩人都還在睡覺)在一起。
團隊打算出發尋找貝加龐克本體,但是路飛和索隆不想走。山治要求和斯圖西一組。

在奔波和戰鬥後路飛很累了,而且他的戰鬥靴還損壞了以至於不能飛。索隆跟路飛留下是因為大家怕他在實驗室里迷路。所以路飛和索隆留在「控制室」看守路奇和卡庫。

鏡頭來到波尼,她正處於某種記憶世界中的大草原。貝加龐克不在她身邊。
波尼看見了城堡和一些天龍人。她隨後看見被眾人欺凌的幼年大熊,施暴的人並非天龍人而是其他的人。(大熊和SBS中年幼的熊一樣)
幼年的熊被迫回到什麼地方,不然他認識的人就會被殺死。

實驗室中,畢達哥拉斯正在尋找貝加龐克本體。感覺到什麼的畢達哥拉斯突然回頭,鏡頭拉遠,畢達哥拉斯所在的房間爆炸了。
天界穹頂護盾再次關閉,貝加龐克的克隆體們無法處理。

釋迦嘗試在室內解決故障,因為一旦離開實驗室,他們將成為CP0的靶子。

場景切出蛋頭島,來到正在天空中飛行的世界經濟新聞的船上。在船內的是薇薇還有跟她在一起的摩根斯和瓦波爾(瓦波爾沒有跟他老婆在一起)。

與薇薇一樣,瓦波爾此時也在躲避世界政府。瓦爾波讓薇薇小點聲,因為世界政府的特工可能正藏在船上。
摩根斯正在思考報道路飛大鬧蛋頭島事件的頭版標題。
摩根斯: 想到啦!《四皇「草帽」路飛控制貝加龐克當做人質,控制蛋頭島,並迎戰海軍》! 世界政府一定會愛上這條新聞的!

摩根斯跟員工們說記得多從世界政府那邊申請點經費。薇薇很不滿,生氣道:路飛不會做那種事的!

摩根斯:哼,你昨天還哭哭啼啼的,現在居然教我做事? 我是唯一可以撼動世界的人。是真相還是謊言都無所謂,報紙就是娛樂!
本話結束,下周不休。
到底邊個係25?
愛迪生
貝加龐克本體
原來報紙佬係 serve世界政府
點解世界政府會鐘意果個 title
似係慾 得佢無畫面

9估 脫離世界政府滿足唔到佢慾望

所以想阻止本體逃離
五老星又係幻獸系
分分鐘出個神果實
似啦
攞funding
凱老師一野秒CP0 再同路飛大戰幾十話
四皇路飛打左幾野都打唔死cp0,仲好意思話累?
就咁睇幾悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞