勸世!加拿大OWP人士行唔到StreamB唔建議黎!

548 回覆
1303 Like 42 Dislike
PR 點同公民

去旅行公幹仲要用廁所板
仲要而家你本廁所板到期仲要返腥簡續(唔知真定假)
可以
不過PR同公民真係兩樣野

有保證有公民身份更加係有保障好多
你夠分咪係
所以其實如果話加拿大有俾條生路香港人, 我覺得只係啱一半, 因為極其量只係各取所需
facebook 有個叫咩 peterson, 仲有一堆咩youtube 住加男人 (屌你老母連個名都抄鳩人), 成日開口埋口話係加拿大恩賜香港人, 叫香港人應該放棄一切過來又要人好似藍絲咁 100% 配合加拿大政府
呢D KOL 先最應該落地獄
上年排到500分啦
加埋佢入紙等批時間 應該都要4-5年
同埋見啲人話等埋本passport 都要一段時間
預5年幾會好啲

所以其實唔係話爭好遠
唔係唔畀買
係要你拎咗pr先比你買
講真,上年加拿大樓市升到咁
本地人都買唔起要捱貴租
比你地拎住owp果嚟炒起樓市咪對本地人好唔公道
特別仲有班撚屌話咩要係香港儲多幾年錢先嚟
我覺得加拿大政府呢招保護本地人公道啊
我想問下
我21年9月U grad
Master就預計24年9月grad
如果我用OWP+stream B
最遲係唔係25年3-6月走,26年6月左右申請PR
就算唔用master申請,用Degree 申請都計落啱啱好符合5年內畢業資格?
因為5年內畢業呢個位想問真啲今日睇咗好多post討論
感謝各位巴絲打
有細路就唔好諗香港啦
就算係咁加拿大都仲係快過英國
英國可以夠膽死喺當地renew passport都可以搞成3個月
更何況處理入籍/ILR呢啲咁複雜嘅工序

之前見過有Youtuber拍片講
由落地到入籍搞成9年先完成
睇官網點寫 唔洗哂時間睇連登
9 年
唔係可以比錢特快咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞