勸世!加拿大OWP人士行唔到StreamB唔建議黎!

548 回覆
1303 Like 42 Dislike
終於有正常回覆, 冇錢 冇樓 嗰啲唔該留返喺香港打工, 別係冇資產嗰啲

Brandy 就笑撚死人啦, 係都要有lifestyle 我後生冇錢都唔係咁啦, 沙士嗰陣時食嗰個十蚊雲吞麵 已經好好, 汽水都唔夠膽加多罐,自己返上公司飲水咋
咁就大撚鑊, 係咪真㗎
好似 OWP唔受影響喎 , 如果係真嘅話, 唔畀買樓, 咁加拿大呢個移民計劃就真係一個大伏

擺明叫你攞錢過去交租畀業主, 你香港有物業嗰啲人, 賣咗層樓, 如果過到去加拿大唔畀買樓, 咁即係叫你供養佢哋本地人, 呢個就真係搵笨七移民計劃啦, 各位都要睇清楚呀, 唔好 有資產變做冇資產

如果英國呢邊bno visa唔畀買樓呀, 過到嚟一定要交租嘅, 咁我就未必會走, 一定全力融入大灣區 好現實
希望蒸A 可以延長
啲大陸學生畢業都有份?
我覺得呢個有機
根本上就係咁, 同星加坡一樣, 水啲人過嚟做低收入勞動力, 倒垃圾,麥記(革SIR), 至於文職工作有隱性歧視, 見到你唔係英文姓名, 一係直接掉落垃圾桶, 一係求其hold過interview, 叫做扮曬多元化, 求其搵個藉口都係唔會請你

不過入籍難度都好過星加坡, 星加坡係直情搵鳩笨到水啲馬拉人入嚟, 做十年都唔會俾個pr, 特別係建築地盤嗰啲, 其實星加坡個玩法係點呢, 畀一個希望你, 等你入嚟做廉價勞動力, 又要租樓又要交稅, 幫星加坡起埋基建, 起好曬啦, 就可以踢呢班友走, 話有得畀你拎pr ,其實係引你哋班友入嚟做奴隸

所以加拿大 同英國 算叫做 有條正常pathway嚟畀你入籍, 但係如果加拿大唔畀買樓, 佢都係要你燒錢交租 攞入籍資格, 好聽啲就叫做有曬規矩, 其實簡單啲講,你冇錢唔好過嚟
Agree 睇筆直
睇筆直
加拿大全球徵稅

返返香港搵錢記得唔好報漏稅
好老實講, 你哋過到去加拿大就係供養緊 下面呢啲人, 師父不停喺度買緊物業, 你哋過到去就係交租畀呢啲人

十幾年前我公司有個加拿大客人, 佢第一個買嘅物業就係pacific mall 入面嗰啲細間舖頭, 而家佢直情係買緊地起office, 所以你哋去加拿大 就係幫佢哋做奴隸, 明白未
d人網上移民,仲係香港做暖氣軍師,識條撚咩
聽過有個講法係移民當賺左幾千萬
因為以前移民要幾千萬
sorry嚇親你,我寫得衰
submit pr個刻起計5年內
快d 過去搵工啦,要預埋安頓時間
加油
支持你 成年人絕對有權做一舊垃圾
唔一定要努力上游
英國就係 以前要二千萬
死on9 溫哥華就真係濕凍啦
香港乾到爆擦
Brandy呢啲傻閪睇下佢玩得幾耐
正宗啲冇料又活在當下撚 睇下佢活到幾耐
20年畢業,想24年走應該點行…..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞