勸世!加拿大OWP人士行唔到StreamB唔建議黎!

548 回覆
1303 Like 42 Dislike
除左交個幾年稅仔拎passport之外,你仲有咩論點答我拎passport同pr黎做咩未姐,順風狗
水邊個去 你都估唔到佢extend 兩年同2013grad 都收啦 拎多本passport 唔好?
你咪水鳩人留係大灣區啦
紅絲同藍絲留返係中國好
你都識話估唔到佢, 咁又憑咩話A/B會有review
依杯咖啡我俾4分
你慢慢9up啦 比人笑似蝗虫就連要開始講緊乜都唔記得 喂,拎完PR入埋藉記得搵返我出黎屌我屎眼呀下
蝗虫仔
癲到幾撚多幻想 CRA都幫我諗埋,定係你日思夜想都想仲又唔請你 要去啲白人公司比白人恰,返香港啦,實發達
lm
唔係wor!
連登話:窮撚低學歷低技能冇野輸,你係香港搵雞水,去到外國雞水就簡單生活有大屋有自由…就所有野都settled down了
想後生同讀過下書既人去唔想好似香港咁收垃圾
lm
失智仔
第一,一開始又係你自己返完香港再返黎,而家又話講緊返香港前
第二,留加子女係可以當本地人唔洗當國際生

你做撚完功課先吠啦 唉,我衰,又教撚埋你可以比你啲狗仔狗女唔況錢讀書
行EE咪搶人材囉
行PNP又可以補足好多短缺勞動力
Stream B中門大開喎
拎到OWP有本地經驗都加分
係香港讀個master都係一至兩年,照咁睇讀完五年內行steam B仲好?
信加拿大唔怕
加拿大會幫你諗掂
同問
係咪2023年讀一個master1-2年畢業,已經行得精B?
你嘅任務係咪幫李家超搶人材
吠完唔吠啦?早啲訓聽日返工返去比白人恰啦仲有3-4年呢啲日子你過呀,天龍人
其實stream b 5年唔改幫唔到d乜
睇得出唔想再特別放香港人入去
想你同其他人一齊鬥高分多d
The credential must be for a program

that is a minimum of 1 year 👌
that requires a post-secondary degree or diploma, which you completed no more than 5 years before you started the post-graduate program

好似要睇埋下面
佢成套package 好大嚟 改係遲早嘅事
有wp 仲有大把省提名方法拎pr
詳情自己研究
留係大灣區根本就係戇柒鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞