07/02/2023 OWP延長2年+10年grad/ stream B冇

472 回覆
234 Like 7 Dislike
Hello Canada! Welcome to Canada!
就得18前,咁08前呢,再前D呢,最好B就改到總之你期限内到加拿大做1年就咩都唔睇比PR
我意思係13/14/15/16/17呢啲應該可以申請左OWP
然後同時申請Study Permit 行stream A 咁就可以一路讀書一路做野+唔洗驚要PGWP
如果咁係ok 咁今次extend OWP都算幫到唔少老人家
佢地Cap上Cap
第一個人cap嘅人冇落名跟住Cap啲人全部冇落
補充下
過6個月嘅course 要study permit
stream a 讀完書申請緊pr有visitor status都得
唔係 你明就ok
依個反而無了解過
批得owp仲使唔使graduate 左申請到
到時owp批要時間就行唔到蒸b
有credit 算佢哋有品
visitor半年,鬼佬唔知批唔批得切
A而家其實又更加安全,基本畢業就大把時間你申請PR,又可以做黎生B又可以多班後生受惠
大部分院校都有pgwp prog
Only private 冇
其實係
係有班「苦主」連付出幾十萬讀書都唔肯
要加拿大賣大包比佢地
唔太明可唔可以講多啲
本身唔係已經話A取消每周工作時限咩
https://www.youtube.com/watch?v=eUDWEd5vEtU&ab_channel=EdChinWorld%E9%8C%A2%E5%BF%97%E5%81%A5
另外根據依條片,你可以OWP過來再行A,基本批
18年grad你有決心已經返緊工等夠一年攞pr啦

16-17就慘啲
到底owp同stream b申請既學歷可唔可以唔同? 雖然我知兩樣野係分開
而家大學仲未畢業 owp我用左asso申請
到stream b做夠鐘數申請pr時可唔可以用大學學歷申請
睇下D無PGWP可以平幾多先
Private 平好多 所以我覺得佢今次咁改其實諗深一層都好有幫助
巴打,分享下點計法可以嗎?謝解答。

利申: 同路人,3張

18 grad
儲緊錢入美股
等多幾年就走得去加拿大
繼續返工努力儲錢
可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞